Kdz.Ereğli Turgut Reis Ortaokulunda, “Heray bir şair” projesi başlatıldığı bildirildi.

 

Okul Müdürü İbrahim Özomak, proje kapsamında her ay bir şairin hayatı ve eserlerinin panolarda sergileneceği, öğrencilerin de şairler konusunda daha fazla bilgilendirilmesinin hedeflendiğini bildirdi. Proje kapsamında Karacaoğlan şiir dinletisinin okul konferans salonunda gerçekleştirildi. Okul Müdürü Özomak, eğitimin sadece dört duvardan oluşmadığını, öğretim faaliyetlerinin dışında ders dışı eğitim çalışmalarının öğrencilere edebiyata yönelmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Heray bir şair programları sayesinde şiire meraklı bütün öğrencilerimiz, şairlerimizi yakından tanıma fırsatı buluyor. Bu dinletiler sayesinde yeteneklerini sergileme imkanına kavuşabileceği gibi özgüvenlerinin de artmasına neden olacaktır” dedi.
Türkçe Öğretmeni Gönül Topak rehberliğinde hazırlanan Karacaoğlan  şiir dinletisi ve anma programı, ozanın hayata bakış açısının anlatıldığı sunumla başladı. Daha sonra öğrencilerin şairin çeşitli şiirlerini okuması ve okul öğretmenleri Sibel Yaman, Çiğdem Esmer ve Selim Vatan’ın Karacaoğlan’ın bestelenmiş şiirlerinin türkülerini okumasıyla salonda coşkulu anlar yaşandı.   Dinletinin sonunda bol bol alkışlanan küçük şairler ve öğretmenleri dinleyicilere duygulu anlar yaşattılar. 
Programın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç çocukların farklı yeteneklerini görmekten çok mutlu olduklarını söyledikten sonra programı düzenleyen öğretmenlere ve öğrencilere çiçek vererek teşekkür etti.