Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Balı ve Kemer Mahallelerinde vatandaşlar ile bir araya geldi.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ak Parti Belediye Meclis adayları Halil Bozkuş ve Reşat Latif ile birlikte Balı ve Kemer Mahallelerini ziyaret etti. İlk ziyareti Balı Mahallesine yapan Candan burada mahalle sakinlerine hitap etti. “Her şeyi tadında bırakmak lazım. Ereğli kimsenin tapulu malı değil” değil sözleri ile konuşan Candan, mevcut Belediye Başkanına, “70 yaşına geldin, artık bırak” şeklinde haber gönderdiğini belirterek, “Ama dinlemedi, çünkü hep bana hep bana diyor. 30 Mart tarihinde yapılacak seçimler parti değil Ereğli meselesidir” dedi.

 

“ÇÖPLÜK BUNLARDAN BİRİ”

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan, Balı Mahallesi'ndeki ziyarette sözlerine, “Belediyenin bütün arızalı işleri burada. Çöplük bunlardan sadece biri. Ereğli'nin en güzel bölgesi hafriyat, beton çöp yığını. Yazıktır, günahtır. Buraya çeki düzen vermek lazım” diyerek başladı. Milletvekilliği sürecinde bugüne kadar kimseyi o ya da bu partiden diye ayırmadığını söyleyen Candan, "Bu seçimler parti değil, Ereğli meselesidir. Kendisine en yüksek oyu veren Balı ve bir başka örnekle Kemer'e belediyenin yaptığı bir şey yoktur. Bu bölgelere yazık, günah dedi. Mevcut Belediye Başkanına 3 kişiyle "70 yaşına geldin, artık bırak" şeklinde haber gönderdiğine de söyleyen Candan, "Bizde partizanlık yok. Belediye'ye Limanı 49 seneliğine verdim. AKM'nin yerini verdim. Terminali oradan kaldır diye 7 trilyon 200 milyar gönderdim. Pazaryerine 10 trilyon gönderdim ama hep kavga hep kavga. Herşeyi tadında bırakmak lazım. Ereğli kimsenin tapulu malı değil. Ama belediye başkanı hep bana hep bana diyor, başka bir şey demiyor" dedi.

Candan, “Ben başkan adayımız Hüseyin Uysal ve içinizden biri olan Meclis Üyesi adayımız Halil Bozkuş için destek istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

POSBIYIK BİZİ KANDIRDI !.

Candan'ın Balı Mahallesi ziyaretine toplantıda bulunan çok sayıda mahalle sakininin sözleri damga vurdu. Bir mahalle sakini, "Revizyon dediler bizi perişan ettiler. Yerlerimizin % 40'ını aldılar, % 60'ı kaldı. Ereğli'nin merkezinde yaşıyormuş gibi vergi veriyoruz” derken, bir başka vatandaşta, "Ciddi anlamda kanalizasyon sorunumuz var. Yazın ne pencere açabiliyor nede balkonda oturabiliyoruz” diye isyan etti. Balı Mahallesinde yaşayan vatandaşlardan birinin de, "Seneler önce referandum zamanı mahalle olduğumuz zaman evlerimizin tapularını verecek misiniz?" diye sorduğumuz belediye başkanı, "Kesinlikle para almadan vereceğim” dedi ama senelerce bizi kandırdı. Ruhsat çıkarmak istedim benden 8 milyar istendi” sözleri dikkat çekti. Kemer toplantısında ise bir vatandaşın itirafı vardı. Kemer toplantısına da şu sözler damga vurdu. "1994'te onun seçilmesi için mezbahaneden işkembe alıp derelere attık. Su borularının ağzını kapattık. Depolara çamur attık. Yapmaz olaydık”

 

(Haber Merkezi)