Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, TEOG İkinci Dönem Sınavı ile ilgili yayımladığı mesajda, ilçedeki ; 31 okuldan  2545 öğrencinin gireceği TEOG 2. dönem sınavlarının 26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günleri yapılacağına dikkat çekerken “Hepimiz zirvede olmak isteriz ama asıl keyif, oraya tırmanırken yaşadıklarımızdır.” Dedi.

Korkmaz açıklamasında hem öğrencilere hem de velilere şöyle seslendi:

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı TEOG sınavlarının birinci gününde; Öğrencilerimiz Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gününde Fen Bilimleri, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava gireceklerdir.

ÖĞRENCİLERE

Sınava büyük bir azim ve gayretle hazırlandınız. Elinizden gelenin en iyisini yapabilmek için çok çalıştınız. Şimdi ise kendinize güvenmek, birikiminizi ortaya koymak ve emeklerinizin karşılığını almak zamanıdır. Sizi, hayallerinize ve aydınlık yarınlara taşıyacak olan, sahip olduğunuz birikim, başarmaya olan inancınız ve başarı yolunda atacağınız kararlı adımlar olacaktır.

Nereye gideceğinizi biliyorsanız, inanarak yürüdüğünüz bütün yollar sizi oraya götürecektir. Ancak yürüyeceğiniz yolların her zaman dümdüz olmasını da beklemeyin. Hayatımızın yolları bazen inişli çoğu zaman da yokuşludur. Zorluklar, her zaman başarının değerini artıran süslerdir. Sınavı da bu süslerden biri olarak düşünmelisiniz. Bir düşünür der ki: “Hepimiz zirvede olmak isteriz ama asıl keyif, oraya tırmanırken yaşadıklarımızdır.”

Çalışmak esastır. Hiç kimse, başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır. Dünyanın en şanslı insanları da en çalışkan olanlardır. Cenap Şahabettin’in ifadesiyle “ En çok bolluk getiren yağmur, alın teridir.” Unutmayın ki çalışarak ulaştığınız başarıların mutluluğunu hiçbir şeyle değişmek istemeyeceksiniz. Unutmamanız gereken bir şey daha var ki sınav sonucunuz ne olursa olsun bizlerin ve ailelerinizin nazarındaki değeriniz değişmeyecektir. Sizler, varlığınızla bizim en değerlilerimizsiniz.

VELİLERE

Sizler, anne baba olmanın çok ötesinde, bir insan yetiştirmenin gururunu yaşıyorsunuz. Ortak gayemiz, çocuklarımızın iyi yetişmesinin yanında kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, başarıya ancak çalışarak ulaşacağına inanan; milli, manevi ve kültürel değerlerimize yürekten bağlı bireyler yetiştirmektir. İyi yetişmiş ve başarmış çocuklarımızın mutluluğu bizlerin de sizlerin de paha biçilemez mutluluğu olacaktır. Eğitim süreçlerinin her basamağında, eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin yetişmesinde emek veren çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyor,  TEOG sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.  Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Huzurlu bir sınav temennisiyle sınavda görev yapacak tüm yönetici, öğretmen ve görevlilere kolaylıklar diliyorum.