Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2016 yılı, 'Uluslararası Bakliyat' yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda ilkokul 4'ncü sınıflara yönelik  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak hazırladığı proje ile, Zonguldak'ta  "Lider Çocuk Tarım Kampı" yapıldı. 

 

BU YIL EREĞLİ'DE UYGULANDI

Bu yıl Ereğli İlçesi'nde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı'na Erdemir İlköğretim Okulu öğrencileri seçildi. Üç gün boyunca devam eden  kampta öğrenciler, baklagiller, reçel yapımı, fındık fabrikasında fındık ezmesi ve Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nde arı ve bal üretimi ile ilgili bilgiler aldılar.  Kampın ilk gününde Ereğli Ziraat Odası Başkanlığı'nda baklagiller hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Azim Gıda Konserve Fabrikası'nı gezerek reçel yapımı hakkında bilgi edindiler. Öğrenciler fabrika ziyaretten önce çilek bahçesini gezdiler ve çileğin yetiştirilmesini öğrendiler. Kampın ikinci gününde Alper fındık Fabrikasını ziyaret eden öğrenciler fındığın üretimden tüketime bütün aşamalarını yerinde görme fırsatını buldular. Kampın son gününde öğrencilere  Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nde arı ve bal üretimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Programın sonunda Kdz.Ereğli İlçe Kaymakamı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon Şube Müdürü, Zaybir Başkanı, Erdemir İlkokul Müdürü'nün katılımları ile kapanış töreni düzenlendi.

 

3 GÜN SÜRDÜ

Törende konuşan İl Müdürü Necmi Çelik ; "Bakanlığımızın her yıl düzenlemiş olduğu 'Lider Çocuk Kampı' projesinin ilkokul çağındaki çocuklarımızın tarımı benimsemeleri, özenmeleri ve tarladan soframıza kadar gelen ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini hem eğlenerek öğrenmeleri amaçlı olduğunu söyleyerek, 3 gün süren kampta emeği geçenlere teşekkür etti"

Programın sonunda  öğrencilere belgeleri dağıtıldı.   

 

(Haber Merkezi)