16 Derslikli Ereğli Fen Lisesi inşaatında çalışmalar sürüyor. Milletvekili Candan, Fen Lisesi’nin yeni eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında hizmete gireceğini söyledi. İlk dönem tercihlerde yer alacak Fen Lisesi için eğitim ve öğretim Kadri Yılmaz Lisesinde verilecek. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü söz konusu süreç ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kırmacı Mahallesi’nde yapımı devam eden Fen Lisesi’nin yeni eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirileceğini söyledi. 15 Kasım 2011 tarihinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldığını ve 400 iş gününde Fen Lisesi’nin teslim edilmesi gerektiğini hatırlatan Candan, 16 derslik, 360 öğrenci kapasiteli okulun açılmasının ilçe için son derece önemli olduğunu söyledi.

Candan, projenin 6.7 milyon TL olduğunu belirterek şunları söyledi:

“16 Dersliği bulunan laboratuvar odaları, spor salonu, kütüphanesi, lojmanı bulunan 360 öğrenci kapasiteli Fen Lisesi inşaatında çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Gelişmeleri ve çalışmaları yakından takip ediyoruz. Fen Lisesi ikinci eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu süreçte tercihlerde bulunan Fen Lisesi öğrencileri Kadri Yılmaz Lisesinde okuyacaklar, Ereğli İlçe Milli Eğitim konu ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı. Bir müddet burada okumak zorunda kalacaklar. Okulun eğitim ve öğretime başlaması ile bölgenin önemli eksikliklerinden birinin giderileceğini belirtmekte fayda var. Hizmetin ilçemize gelmesinde emeği geçen katkı sağlayan herkese, hayırsever İbrahim İzmirli’ye bir kez daha teşekkür ediyorum”