Alaplı'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk günüde tüm okullarda “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliği düzenlendi.

Alaplı Ahmet Zeki İlkokul-Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte, öğretmenler ilk ders saatinde öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konusu hakkında bilgiler vererek broşürler dağıttı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çelik, İlçemizde tüm okullarda ilk ders saati 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma konusu olduğunu söyledi.



Öğrencilerimize 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ile ilgi sunumlar yaptıklarını ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

 “Okulların açıldığı hafta olan 19-23 Eylül tarihlerinde düzenlenmek üzere 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlik Programlarına yer verilecek. Yıl boyuna benzer birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Ayrıca öğrencilere okulun ilk günü demokrasi kitapçıklarını dağıttık. Kitapçıkta, bu süreçte sıkça duyulan sözcükleri açıklayan 15 Temmuz Sözlüğü, 15 Temmuz günü kronolojik olarak yaşananlar, milletin darbecilere karşı direnişi, şehitler ve demokrasi meydanlarının fotoğrafları yer alıyor. FETÖ'cü hainlerin bu vatanı nasıl bölmeye çalıştığı öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize anlatılarak. 15 Temmuz hain darbe gecesi için hazırlanan klipler gün içinde öğrencilerimize izletilecek.”

Alaplı Ahmet Zeki Atalay Okul Müdürü Murat Asma’da, Okulumuzda 1 hafta boyunca 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri düzenleneceğini ifade etti.

Haber: Cem Sürmeneli