Çaycuma Belediyesinin yapımını düşündüğü Deneme Bilim Merkezi’nin mimari tasarımı için ulusal çapta düzenlediği yarışmanın seçici kurulu ilk toplantısını yaptı.

 Çaycuma Belediyesi yapımını düşündüğü Deneme Bilim Merkezi için çalışmalarını hızlandırdı. Merkezin mimari tasarımı için ulusal düzeyde açılacak yarışmanın jürisi ilk toplantısını yaptı. Mimar Devrim Çİimen’in başkanlığında toplanan seçici kurul yarışma takvimini de içeren şartnameyi oluşturmaya başladı.  Yapılan değerlendirmeler sonucunda 9 Mayıs’ta yarışma duyurusuna çıkılması kararı alındı.



İLKELER BELİRLENDİ

Üyeliklerini, Mimar İlke Barka, Mimar Semra Uygur, Mimar Rahmi Uysalkan ve İnşaat Mühendisi Olcay Aydın’ın yaptığı seçici kurul projenin uygulanacağı alanın kullanımı, tasarımda yerel ögelerin değerlendirilmesi, doğal dokunun korunması ve diğer peyazj özellikler gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulunarak belirlediği ilkeleri yarışmacılara tavsiye niteliğinde sunmayı kararlaştırdı. Çalışmaların büyük bölümüne belediye Başkanı Bülent Kantarcı da eşlik etti.