Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencilerine üniversiteleri tanıtım gezisi düzenlendi.

Bu yıl üniversite sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencilerinin Ankara'daki üniversiteleri görmesi ve tanıması amacıyla düzenlenen gezide Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Bilkent, TOBB-ETU ve Hacettepe üniversitelerini gezdiler.

Gezide öğrencilere Okul Müdürü Recep Bayar, Müdür Yardımcısı Nilgün Çelik  ve Matematik Öğretmeni Kemal Yıldız öğrencilere rehberlik yaparak gezilen okulların Türkiye’nin en seçkin üniversiteleri olduklarını belirttiler.

Okul Müdürü Recep Bayar geziyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Öğrencilerimize üniversiteleri gezdirerek onların daha iyi motive olacağını düşünüyorduk. Bu gezi sonrası bu konuda isabetli bir etkileşim olduğunu gördük. Üniversiteleri yerinde görmek üniversite rehberlerinin tanıtım ve bilgilendirmeleri öğrencilerimizin ufkunu genişletmiş hedeflerini yükseltmiştir. Bu gezinin yapılmasını sağlayan Çaycuma Ticaret ve sanayi Odası başkanı Sayın Rifat SARSIK ve Çaycuma TSO Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz.” dedi.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık da gezi ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Okulumuz bu yıl ilk mezunlarını verecek ve öğrencilerimiz üniversite sınavlarına hazırlanıyor ve hayatlarının geri kalanını belirleyecek olan tercihlerini yaparak üniversitelerini seçecekler. Biz de Ankara’daki seçkin üniversiteleri görmelerinin ve kısmen de olsa tanımalarının tercihlerine kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz.”