Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra Kömür İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik olarak başlattığı Eğitim Seminerlerinin ikincisi 9-10 Kasım 2013 tarihlerinde Amasra’da gerçekleştirdi. Eğitim Semineri’nde ikinci grupta 80 işçiye seminer verildi. GMİS, Kasım ayı boyunca 4 grup halinde planladığı eğitim programıyla Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletmesi’nde çalışan tüm madencilere seminer vermiş olacak.
9-10 Kasım 2013 tarihlerinde Amasra Sinan Otel’de gerçekleştirilen ve 80 maden işçisine verilen ikinci grup eğitim seminerine GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletme Müdürü Suat Ölmez, GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
ALABAŞ; HAKLARINIZ YASAL GÜVENCE ALTINDA
Eğitim Semineri, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletme Müdürü Suat Ölmez’in açılış konuşmalarıyla başladı.
HATTAT Enerji ve Madencilik A.Ş. işyerlerinde birinci dönem toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “İlk sözleşmemizi yaptık ve şimdi meşru bir zemindeyiz. Haklarınız yasal güvence altında” dedi. Alabaş, “Zonguldak, Bartın, Karabük bölgemizde, Türkiye’de ve çevre ülkelerde önemli sorunlar var. Bunların hepsi bir şekilde bizi, işimizi, ilişkilerimizi etkiliyor. Biz her şeyi izlemek, araştırmak, sorgulamak; ülkemiz, milletimiz ve kendi çıkarlarımız doğrultusunda tavır belirlemek ve ona göre hareket edebilmek durumundayız. Eğer meselelere sadece kendi şahsi çıkarlarımız açısından bakarsak, bütünü göremez ve kavrayamazsak, herkes ayrı telden çalar ve hiçbir yere varamayız, birliğimizi, beraberliğimizi koruyamayız. Her zaman samimiyetle birbirimizi anlama gayretinde olalım ve düşüncelerimizi ifade etmekten çekinmeyelim. Unutmayınız ki, sendikaların bütün gücü birlik ve beraberlikten kaynaklanır. Eğer birlikte hareket edebilme yeteneğimizi geliştirirsek bütün sorunlarımızı çözeriz” dedi.