- Kursiyerlerden 5 çocuk ve 5 torun sahibi 61 yaşındaki Şehriban Aydoğdu:

"Bir gün işim vardı bankaya gittim. 'İsmini yaz' dediler, yazamadım, çok utandım, üzüldüm ama şimdi ismimi de yazarım, okurum da. Allah razı olsun. Milli Eğitim'den de öğretmenlerimizden de"




Kdz.Ereğli'de çeşitli nedenlerden dolayı okula gidemeyen ev hanımları, okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kurslara giderek hayallerine kavuşuyor.

 

EREĞLİ'DE İLGİ GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kurslar, Ereğli ilçesinde de ilgi görüyor.

 

2 AYDIR KURSA GİDİYORLAR

Çeşitli nedenlerden dolayı okula gidememiş ama kendi çocuklarını okutarak hayata bağlayan kimisi torun sahibi 32 ev hanımı, yaklaşık 2 ay önce hizmete giren Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu'nda okuma yazma öğreniyor. Hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz'un destekleri ile Bağlık Mahallesi'nde yapılan 24 derslikli ilkokulun resmi açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.

 

32 EV HANIMI DERS GÖRÜYOR

Okulun bir sınıfında ise Bağlık Mahallesi'nde oturan 32 ev hanımı için okuma yazma dersi veriliyor. Kursiyerlerden 5 çocuk ve 5 torun sahibi 61 yaşındaki Şehriban Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamasında, okuma yazma öğrenmenin gururunu yaşadığını söyledi.

 

"ÇOK UTANDIM, ÜZÜLDÜM"

Okuma yazma bilmediği dönemlerin zor geçtiğini anlatan Aydoğdu, "Bir gün işim vardı bankaya gittim. 'İsmini yaz' dediler, yazamadım, çok utandım, üzüldüm ama şimdi ismimi de yazarım, okurum da. Allah razı olsun. Milli Eğitim'den de öğretmenlerimizden de" dedi.

 

"5 ÇOCUĞUM 5 TORUNUM VAR"

Torunlarının oturduğu sıralarda okuma yazma öğrenmenin ayrı bir heyecan olduğunu belirten Aydoğdu, şunları söyledi: "Oğlum, 'anne yazsana?' diyor. Okudukça hevesleniyorum, çok güzel bir duygu. Pazara iniyorum oradaki yazıları okumaya başladım artık. Mutlu oluyoruz. 5 çocuğum 5 tane de torunum var. Okuma yazmaya gitmemden ötürü onlar da çok seviniyorlar. Torunum geliyor, 'anane oku' diyor, yardımcı oluyor, okutuyor beni"

 

YÜREKLER KIPIR KIPIR

Kursiyerlerden Ayşe Likoğlu da okumayabilmenin çok farklı bir duygu olduğunu ve bu duyguyu çok uzun bir süreden sonra yaşamanın burukluğu içerisinde bulunduğunu ifade etti.

 

PROTOKOLE OKUDULAR

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okuma yazma öğrenen kursiyerlerle sohbet etti, okumalarını dinledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)