TED Kdz.Ereğli Koleji Lise binasında düzenlenen ve ilçe genelinde görev yapan çok sayıda öğretmenin yer aldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul bandosu tarafından seslendirilen eserlerin ardından konuşan TED Kdz.Ereğli Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Abdurrahman Tülüce, rekabetin her geçen gün daha da arttığı, birey olarak varlığını kanıtlamanın zorlaştığı bir çağda yaşadıklarına vurgu yaptı.
Tülüce konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"EN BAŞTA GELEN SORUMLULUK"
"Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken yalnız akademik başarıya odaklı olmayan, akademik başarının yanında toplumsal birliği, barışı ilke edinen bir gelecek şekillendirmek, biz eğitim camiasının en başta gelen sorumluluklarından biridir. Öğrencilerin hayatlarında derin izler bırakan öğretmenlerin hem çağa ayak uydurup kendilerini sürekli yenilemeleri, hem de bu görevin getirmiş olduğu ahlaki sorumluluğu taşımaları gerekmektedir. Günümüzde bilgi, teknoloji sayesinde kolay ulaşılabilir bir hale gelmiştir. Bu nedenle önemli olan bilgi aktarımından öte iyi insanlar yetiştirmektir.


"ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMESİ GEREKİR"
Kalkınmanın temel şartı olan eğitim ve öğretimin kalitesi bir toplumun dünya üzerindeki yerini belirler. Bir milletin çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesi eğitimin bilimsel yöntemlerle yapılması ile mümkündür. Kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olan uluslar, eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlardır. Bu doğrultuda öğretmenlerin kendi toplumunu, kültürünü iyi tanıması genç kuşağın yeteneklerinin sınırlarını zorlaması ve onlara öğrenmeyi öğretmesi gerekmektedir. TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları olarak bizler, ilçemiz öğretmenlerinin kendilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla, uzman konuşmacılarımız eşliğinde öğretmen sempozyumumuzun on üçüncüsünü ‘İyi Öğretmenden, İyi İnsana’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. Tüm öğretmenlerimize geleceğin aydınlık bireylerini yetiştirirken başarılar ve kolaylıklar diliyorum"
Özel sektörde danışmanlık hizmeti veren Gökhan Okçu, dört oturum şeklinde geçecek sempozyumun ilk oturumu konuşmacısı oldu. Okçu, katılımcı öğretmenlere motivasyon, stres ve zaman yönetimi konuları ile başarı, iletişim, beden dili, takım çalışması ve eğitici eğitim unsurları hakkında bilgiler aktardı.


Sempozyum kapsamındaki diğer oturumlarda ise Sinan Canan ‘N-Beyin’, Serdar Bilecen ‘İkna’ ve Süleyman Beledioğlu ‘Dikkat Sorunu’ konularında konuşacaklar. Sempozyuma, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, TED Vakıf Yöneticileri ve ilçede tüm okullarda görevli yaklaşık 200 öğretmen katıldı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)