Meslek Yüksek Okulu Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan, "Alkol Gözlüğü Kullan, Alkollü Araç Kullanma" projesi kapsamında bir alışveriş merkezinde stant kuran öğrenciler 1.50 promil alkol alınması halindeki etkiyi yansıtan alkol gözlüklerini vatandaşlar üzerinde denedi.


Öğrenciler vatandaşlardan 1.50 promil alkol alınması halindeki etkiyi yansıtan alkol gözlüğü taktırarak onlardan düz bir çizgi üzerinde yürümelerini, trafik konilerinin arasından geçmelerini ve sürahiden bardağa su doldurmalarını istedi. Alkol gözlüğünün etkisiyle istenilenleri yapmada zorlanan vatandaşların hareketleri zaman zaman izleyenleri de güldürdü.

Projeyi Sorumlularından Yeliz Ahlat, amaçlarının alkollü olmanın kişiler üstündeki etkisini ve alkollü araç kullanırken yolun nasıl göründüğünü insanlara göstermek olduğunu söyledi. Ahlat ayrıca, sürücülerin kendilerine ve başkalarına zarar vermemeleri için kesinlikle alkollü araç kullanmamaları uyarısında bulundu. Ahlat, sözlerini proje koordinatörleri Okutman Hasan Çınar’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek tamamladı.

 

(Haber Merkezi)