Kdz. Ereğli hayırseverlerinden merhum Hacı Kadri Yılmaz’ın torunları öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Şuğle ile avukat kardeşi Havva Mehlika Şuğle, ilçede yaptırılacak 24 derslikli ortaokula maddi destek sağlayacak.

Hayırsever kardeşlerin anneleri Merih Şuğle´nin ismini taşıyacak 5 katlı okula sağlanacak maddi destekle ilgili Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´nde görevli Doç. Dr. Mehmet Ali Şuğle arasında protokol imzalandı. Zonguldak Valisi Ali Kaban´ın makamındaki imza töreninde konuşan hayırsever öğretim üyesi Mehmet Ali Şuğle, Ereğli´de yaşayan bir aileden geldiğini, ilçeye pek çok eser kazandıran hayırsever Kadri Yılmaz´ın torunu olduğunu söyledi. Bir süre önce ölen babaları Tahsun Şuğle adına da daha önce bir yoğun bakım ünitesi yaptırdıklarını hatırlatan Mehmet Ali Şuğle, "Bu okul annemiz Merih Şuğle´nin adını taşıyacak. Ama okul büyük ölçüde devletin sayesinde yapılacak. Biz sadece elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Umarım Ereğli halkı bu eserleri çok iyi koruyacaktır, geliştirecektir" dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban da ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan okula verdikleri destek için hayırsever öğretim üyesine teşekkür etti. Törende, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise Mehmet Ali Şuğle´ye madenci heykeli hediye ederek, “Kuşkusuz ki yapılacak bu yeni okulumuz İlçemizdeki eğitim kalitesinin artırılmasına önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak  Doç. Dr. Mehmet Ali Şuğle’ye ve kardeşi Avukat Havva Mehlika Şuğle Hanımefendiye katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız” dedi.