Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Governors State Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen International Conference Quality in Higher Education ICQH 2013, 12-14 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 
Konferansta, kalite kültürü oluşturma ve insana değer verme, bilgi edinme, keşif ve uygulama, yenilik,  akreditasyon standartları, liderlik, liderlik ve yönetim, mobil öğrenme, mesleki gelişim, kalite güvencesi, iletişim aracı olarak sosyal medya gibi başlıklar masaya yatırılacak.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin konferansın paydaşlarından biri olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Yükseköğretimde kaliteyi oluşturmak ve yakalanan kalite standardının sürdürülebilirliğini sağlamak bugün üniversitelerin en önem verdiği konulardan biri... Ülkemizde bu alanda uluslararası katılımlı bir konferansın düzenleniyor olması çok önemli. Üç gün sürece konferansa dünyanın pek çok üniversitesinden yöneticiler ve akademisyenler katılacak. Ülkemizdeki üniversitelerin oluşturduğu kalite güvencesini uluslararası platformda ifade edeceğiz. Bülent Ecevit Üniversitesi, bu anlamda Türk üniversiteleri arasında son yıllarda önemli bir ivme yakaladı. Bu organizasyonda paydaş olarak yer almak da bizim için önemli ve mutluluk verici. Konferansın hazırlıklarını yakından takip ediyoruz. Bu çalışmada başarılı sonuçlar elde edileceğine gönülden inanıyorum.” 
Sakarya Üniversitesi’nin Esentepe Kampüsü’nde bulunan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan konferans hakkında detaylı bilgiye http://www.icqh.net adresinden ulaşılabilir.

REKTÖR ÖZER, İTALYA’DA
Bir dizi görüşme ve toplantı katılımı amacıyla İtalya’da bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İtalya Üniversiteler ve Araştırma Enstitülerini Değerlendirme Ulusal Ajansı’nı (National Agency for the Evaluation of Universities and Research Institutes-ANVUR) ziyaret etti. Ziyarette, Prof. Dr. Mahmut Özer, Üniversiteler ve Araştırma Enstitülerini Değerlendirme Ulusal Ajansı Başkanı Prof. Dr. Stefano Fantoni ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Fiorella Kostoris ile bir araya geldi. Ziyarette Özer, Fantoni ve Kostoris, İtalya yükseköğretim sistemi ve İtalya’da uygulanan kalite güvence prosedürleri hakkında detaylı bir görüşme yaptılar. Görüşmede, ayrıca Türk yükseköğretim sisteminde kalite güvence sisteminin nasıl oluşturulabileceği, YÖK ve ANVUR'un fonksiyon ve iş portföyü olarak benzerlik ve farklılıkları, süreçler boyunca karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Orijinal ismi Agenzia Nazionale di Valutazione del Sistema Universitario e della Ricerca olan ANVUR, bir taraftan yükseköğretim kurumlarının program-bölümlerine yönelik değerlendirme ve akreditasyon prosedürlerini uygularken diğer taraftan İtalya’da yükseköğretim kurumlarının ürettikleri bilimsel çalışmaların kalitesi üzerinde de kapsamlı çalışma ve değerlendirmeler yürütüyor. Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması ve kalite güvence sistemleri başta olmak üzere yükseköğretim ile ilgili önemli çalışmalar ve toplantılara imza atan BEÜ ile ANVUR arasında çeşitli işbirlikleri üzerinde de görüşmeler yapılan ziyarette, önümüzdeki aylarda Prof. Fiorella Kostoris’in katılımıyla Zonguldak’ta “Yükseköğretimde Kalite” konulu konferans düzenlenmesi hususunda fikir birliğine varıldı. 
İlerleyen günlerde BEÜ ile ANVUR arasında ortak akademik çalışmaların artarak devam etmesi konusunda anlaşmaya varılan ziyaret karşılıklı takdim edilen armağanlar ile sona erdi.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİNE POLONYA BÜYÜKELÇİLİĞİNDE KOKTEYL
Polonya Büyükelçiliği tarafından Türkiye’den Polonya’ya gitmiş ve gidecek BEÜ öğrencileriyle, Polonya’dan Türkiye’ye gelen öğrenciler için düzenlenen Erasmus Kokteyli etkinliği, bu yıl 27 Eylül 2013 Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında Ankara’daki Polonya Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilecek. Kokteyle, Erasmus programı ile Polonya’ya gitmiş ve önümüzdeki dönemde gidecek öğrenciler, halen Türkiye’de bulunan Polonyalı öğrenciler ve Erasmus koordinatörlerinin davetli olduğu bildirildi.