“Çağın iletişim çağı olması ve iletişimin kendi içerisinde birçok dal barındırması onu büyük bir güç haline getirmektedir. Doğru ve Etkili kullanıldığında size hem kariyer anlamında başarı hem de kendi öz hayatınızda güç kazandırabilir.

Eğitim de, iletişim Fiziksel ve İç iletişim olarak ikiye ayrıldı. Fiziksel iletişim de “Vücut hareketleri, Mimikler, Ses Tonlamaları, Kelimeler ve Davranışlar” İç İletişim de ise Kendi sesini duymaya yönelik “Kendi içimizde gerçekleştirdiğimiz söyleşiler, hisler ve betimlemeler” yer aldı..

Kendine Koçluk modülün de “Yaşam çarkı, Sağlık, İlişkiler, Para, Meslek-Kariyer, Gelişim, Sosyal Hayat ve Yaşam Çarkının Dengesi ve Maksimizasyonu” konuları incelendi.

Bununla birlikte katılımcılara Temsil Sistemleri testi uygulandı. Testin amacı yaşadığımız dünya hakkında temsil sistemlerinin hangisini (görsel, işitsel, dokunsal) ağırlıklı şekilde kullandığımızı ortaya koymaktı.

Uygulanan bir diğer test ise transaksiyonel analiz testi idi. Katılımcılar bu test ile benlik durumlarını öğrendiler. Bu analize göre üç çeşit benlik var. Ebeveyn benlik, Yetişkin Benlik, Çocuk benlik. Benlik durumunuzu bilmek bireylerle iletişiminize kalite ve etkinlik getirir.”