Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulundan mezun olan 300 öğrenci Alaplı spor sahasında düzenlenen törenle diplomalarını alarak keplerini havaya attı. Törende Alaplı Meslek Yüksek Okulunu birincilikle bitiren 46 yaşındaki Abdullah Ünlütürk mezuniyet sevinci yaşadı.

 

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulundan mezun olan 300 öğrenci Alaplı spor sahasında düzenlenen törenle diplomalarını alarak kep fırlattı.

Törenlere, ZKÜ Rektörü, Prf. Dr Mahmut Özer, Zonguldak Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimemenoğlu, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Milletvekili adayları ve İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr Rıfkı Henden, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Alaplı Meslek Yüksek Okulu olarak 1976 bu güne 34 mezuniyet törenin yaşıyoruz. Sevincimizi paylaşmak için buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise konuşmasında, “Alaplı Meslek Yüksek Okulu Alaplımız için çok büyük bir değer. MYO 1976 yılında 145 öğrencisi 4 akademik personeliyle acılan MYO bu gün 2550 öğrenciye ulaşmış durumda 34 yılda büyük bir mesafe Alaplı MYO gerçekten önemli bir eğitim kurumu olduğunu gösteriyor” dedi.

ZKÜ Rektörü Prf. Dr Mahmut Özer, Alaplı MYO 1335 mezun öğrenci sayısıyla tüm birimlerimizdeki en yüksek mezun oranına sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti;

“Özerk bir kurum olan üniversiteler bağımsız araştırmalar yapar bu araştırmalar temelinde eğitim verir ve bu araştırmalar temelinde elde edilen bilgileri gerçek hayatta uygularlar. Bir başka değişte Üniversiteler bilgi üretir, meslek sahibi mezunlar verir araştırmalar yapar teknoloji geliştirir topluma hizmet verir. Bu bağlamda ZKÜ 8 fakülte 1 konservatuar 3 yüksek okul 3 enstitü 6 meslek yüksek okulu ile eğitim araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerine kaliteyi göz ardı etmeden her gecen gün kapasitesini artırarak devam etmektedir. 2010- 2011 eğitim öğretim yılında sonunda 6054 öğrencisi mezun edecektir.. Alaplı MYO 1335 mezun öğrenci sayısıyla tüm birimlerimizdeki en yüksek mezun oranına sahip bulunmaktadır.”

 

Konuşmaların ardından Alaplı MYO elektrik bölümünü birincilikle bitiren 46 yaşındaki Abdullah Ünlütürk diplomasını Alaplı Belediye Başkan Nevzat Çimenoğlu’nun elinden aldı. Mezun olmamın sevincini yaşadığını söyleyen Ünlütürk, “Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde çalışıyorum. İstanbul Üniversitesi 4 yıllık Matematik bölümünü bitirmiştim. Şimdide Alaplı MYO’nu birincilikle bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Diploma törenin ardından 300 öğrenci hep birlikte keplerini havaya attı.