Kdz. Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu 4006 Bilim Fuarı gereğince projeleri sergiledi.

TÜBİTAK ile yapmış oldukları sözleşme gereği öğrenciler tarafından hazırlanan projeler beğeniye sunuldu. Toplam 35 projenin sergilendiği etkinlikte 70 öğrenci ve 30 öğretmen görev aldı.

Sergi ile ilgili bilgi veren Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu yetkileri projenin amaçlarını şu şekilde açıkladı, “Okulumuz ile TÜBİTAK arasında yapılan sözleşme gereği okulumuzda proje sergisi düzenlenmiştir. Okulumuz öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan projeler ziyaretçilere takdim edildi. Açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın yaptığı sergiye birçok okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve veli topluluğu katıldı. Gün boyunca devam eden sergiyi diğer okullardan gelen öğrenci grupları da ziyaret etti. Bütün branşlardan toplam 35 projenin sergilendiği etkinlikte 70 öğrenci, 30 öğretmen görev aldı.  Bu etkinlikle,

·        Öğrencilerin özgüven kazanması.

·        Proje tabanlı eğitime katkı sunulması

·        Okullarda yenilikçilik eğitim anlayışının gelişmesi

·        Öğrencilerde sosyal, kültürel gelişimlerin artması

·        Yapılandırıcı eğitim anlayışına katkı sunulması

·        Okula aidiyetin artması

·        Eğitim-öğretim sürecinin somut hale gelmesine katkı sunmak amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerin son derece aktif olduğu bu etkinliklerde öğrenme daha kalıcı hale gelmekte ve öğrencilerimizin kendilerini ifade becerileri artmaktadır.

 

Okul yönetimi olarak proje etkinliğinin sunulmasında katkı sunan, öğretmen, öğrenci, veli ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.