Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi’nin “Çaycuma’da Eğitim-Öğretimin Kalitesini Arttırma Projesi (ÇEKAP)” kapsamında düzenlediği Kitap Okuma Yarışması’nın ödül töreni, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
Törene; Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Uslubaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zülfikar Uçar, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, okul müdürleri ve öğretmenleriyle birlikte birçok öğrenci katıldı.Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, törende yaptığı konuşmada, okumanın önemine değinerek, “Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını alacaklar. Bizler de bu değerli güne şahit olacağız. Çaycuma’da eğitim ve öğretimin kalitesinin artırmak için ne yapabileceğimiz konusunda eğitimci arkadaşlarımızla günlerce değerlendirmeler yaptık. ‘Oku’ emriyle başlayan bir bilim mensubu olarak, bir okuma yarışması düzenledik. Neticede böyle bir projeye ulaştık. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yarışmalar düzenledik. Başarılı olan öğrenciler sınava tabi tutularak derecelendirildi. Bu törende, dereceye giren öğrencilerimizi sponsorlarımız aracılığıyla hediyelerle ödüllendireceğiz” diye konuştu.
Kitap okuma yarışmasında ilkokullar kategorisinde birinci, Barbaros Kutlutaş İlkokulu’ndan Işın Sude Tarın, ortaokullar kategorisinde birinci Mimar Sinan Ortaokulu’ndan İrem Sağdıç, liseler kategorisinde birinci Oktay-Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi’nden Aslı Tasmacı olurken, ödüllerini Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman verdi. İlkokullar kategorisinde ikinci Karapınar Çukur İlkokulu’ndan Abdullah Baytop, ortaokullar kategorisinde ikinci 75’inci Yıl Ortaokulu’ndan Berke Özbaş, liseler kategorisinde ikinci Oktay-Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi’nden Eda Alagöz olurken, ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek verdi. İlkokullar kategorisinde üçüncü 75’inci Yıl İlkokulu’ndan Şevval Özdemir, ortaokullar kategorisinde üçüncü İmam Hatip Ortaokulu’ndan Sehlenur Afşar, liseler kategorisinde üçüncü Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Ümmühan Çantı olurken, ödüllerini AK Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz verdi. 
Son olarak kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere eğitim veren öğretmenlere ve okul müdürlerine plaket verildi.