CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 15 Haziran 2013 Cumartesi ve 16 Haziran, 22, 23 Haziran 2013 tarihlerinde devam edecek olan LYS’ye girecek olan öğrencilere başarılar diledi.
Köktürk, “İlki, 15 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak olan ve 16 Haziran, 22, 23 Haziran 2013 tarihlerinde devam edecek olan “Lisans Yerleştirme Sınavı”na katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.
Kısa bir zaman dilimi içinde yapılan, zaman zaman psikolojik, sosyolojik ortamların olumsuz etkilediği bu ve bu tür sınavların öğrencilerimizin gerçek bilgisini ve birikimini ölçtüğüne inanmıyoruz.
Doğru olan; öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda öğrenim görmeleri, yaşamda mutlu olacakları meslekleri seçmeleridir. 
Ne yazık ki; bugün çocuklarımız, içinde yetiştikleri eğitim sisteminde ne ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercihler yapabilmekte, ne de mutlu olabilecekleri meslekleri seçebilmektedir.
Ayrıca, bugünkü eğitim sistemimizde öğrenciler arasında fırsat ve olanak eşitliğinden söz etmek mümkün değildir. Buna bölgeler arası, okullar arası farkları da sayarsak, son derece büyük fırsat eşitsizliği karşımıza çıkmaktadır. 
Her şeye karşın, bu sınavın her şeyin sonu olmadığını da sınava girecek gençlerimiz ve onların saygıdeğer aileleriyle paylaşmak isterim.
Bu duygu ve düşüncelerle “başlı başlarına kendileri yaşam kaynağımız, yaşam sevincimiz ve gururumuz” olan çocuklarımıza, öğrencilerimize LYS’de başarılar dilerken, onlar için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ailelerimize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.