Kdz. Ereğli’deki bazı lise binalarının olmadığını ve olanların da yetersizliğine dikkat çeken sendikacı Tayfun Öztürk,  el konulan Fatih Koleji’nin bu şekilde değerlendirilmesini istedi.

 

Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk, eski Devlet Hastanesi’nde açılmak üzere kurulan Turizm Fakültesi için bir başka adres gösterilmesine karşı çıktı. Öztürk, Kdz. Ereğli TSO’nun Yıldırım Koleji binalarının Turizm Fakültesi’ne devir edilmesi önerisini doğru bulmadıklarını ifade ederken “Bilindiği üzere daha önce Kdz. Ereğli’de 41 dönüm arazide kurulu ve irili ufaklı toplam 11 bloktan oluşan 27 bin 600 metre kare kapalı alana sahip Devlet Hastanesi eski binasının Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) devir edilmesiyle ilgili yasal süreç tamamlanmıştı. BEÜ Senatosu, Kdz Ereğli’ye, ilgili alanda Turizm Fakültesi açılmasını kararlaştırmış, hatta adı geçen fakülteye dekan dahi atamıştı. O halde bu saatten sonra Turizm Fakültesi’nin yerini tartışmak, başka bir yer ve hedef göstermek doğru değildir.” Dedi.

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Fatih Koleji (Yıldırım) binalarının ilçede gereksinim duyulan meslek liseleri ve tekli öğretim açısından değerlendirilmesini savunan Tayfun Öztürk açıklamasına şöyle devam etti:


HASTANE BEÜ’YE DEVİR EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bürokrasisi, hastanenin eski arazisi ve binasını BEÜ’ye vererek Ereğli’nin en büyük rantını üniversitenin ve dolayısıyla milletimizin hizmetine sunmuştur. Bu, büyük bir kazanımdır. Bu kazanımın gerçekleşmesinde sivil toplumun katkısı takdire layıktır. Bugün itibariyle kolej kampüsünün de BEÜ Turizm Fakültesi’ne tahsis edilmesi fikri ise olacak iş değildir. Oldu olacak Ereğli’nin tapusunu da BEÜ’ye verelim! Öte yandan BEÜ’nün böyle bir talebi ve fikri de yoktur.

LİSELERİN BİNASI YOK


MEB’in ve Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir hedefi vardır. 2017 yılında ilçemizde ikili eğitime son vermek. Gerek bu hedef itibariyle gerekse bu hedefin belirlenmesi öncesinde ilçemiz okullarının derslik sayısı yeterli değildi, değildir.  Örneğin Turizm Lisesi olarak bilinen Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kendi binası yoktur. Denizcilik Lisesi olarak bilinen Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bazı bölümleri baraka ya da konteynırda hizmet vermektedir. Ereğli Lisesi olarak bilinen binanın bir bloğu çökmüş, söz konusu blok yıkılıp yerine yenisi yapılamamıştır. Atatürk Ortaokulu binasının yenilenmesi ya da en azından olağanüstü bir tadilat ihtiyacı kesin bir ihtiyaçtır… Yapımı yılan hikâyesine dönen Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu inşaatı başlamamıştır. Kavaklık ve Gülüç’teki ilkokul ve ortaokul ihtiyaçları bütün kamuoyunun bildiği temel gereksinimlerdir…

Saydığımız saymadığımız ihtiyaçlar düşünüldüğünde Kdz.Ereğli’nin yeni okul binalarına gereksinimi kamuoyunca muhakkak kabul görmekte ve bilinmektedir.


KYK’YA DEVİR EDİLMELİ

15 Temmuz sürecinde ülkemiz ve milletimiz büyük bir felaketten kurtulmuştur. İlahi takdir ki her işte bir hayır vardır. İlçemizde de darbeci örgütün eğitim iş kolunda hizmet veren bina ve tesisleri vardı. Bu tesisler şimdi T.C. Devleti’nin ve yüce milletimizin malı haline gelmiştir. O halde daha önce  yurt olarak hizmet veren tesisler bugün KYK’ye devredilmeli ve yine yurt olarak hizmet vermelidir. Daha önce dershane, okul veya kolej olarak hizmet veren tesis ve binalar da T.C. Devleti’nin okulu olarak hizmete devam etmelidir. Örneğin kolej binasının bir bloğu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilmelidir. Bu kampüs başka bir okulu da kaldırabilecek büyüklüktedir. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun göreceği başka bir lise -belki Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi, belki Anadolu veya meslek liselerinden biri- söz konusu kampüse taşınabilir. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka teklifleri, projeleri de olabilir. Kaldı ki Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kolej kampüsünün değerlendirilmesi ile ilgili olarak yazılan resmi yazınının İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çoktan ulaşmış olduğunu düşünmekteyiz.

Hükümetin FETÖ okullarının MEB’e devredilmesi politikası doğru bir politikadır. FETÖ okulları MEB’e, FETÖ üniversiteleri YÖK’e, FETÖ yurtları ise KYK’ ye devredilmelidir. Bu iş böylece çok uygundur, milletin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusundadır.


Haber Merkezi