Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde 2006 yılından bu yana enstrüman, ses eğitimi, tiyatro ve çalgı yapımı alanlarında akademik sanat eğitimi vermeye devam eden Devlet Konservatuvarının, bu yıl da genç yetenekleri beklediği bildirildi.

BEÜ’den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Güçlü akademik kadrosu ve donanımlı alt yapısı sayesinde başarılı öğrenciler yetiştiren, ulusal ve uluslararası platformlarda aldığı başarılarla adından söz ettiren Devlet Konservatuvarı, Türkiye’nin alanında marka olmuş sanat eğitimcileri ve sanatçılardan da büyük destek alıyor. Pek çok ünlü sanatçı, öğrencilerin sanat eğitimlerindeki kariyer planlamalarına destek olmanın yanı sıra Konservatuvar tarafından düzenlenen etkinliklere de katılıyor.

Konservatuvar öğrencileri, öğretim elemanları ile birlikte katıldıkları ulusal ve uluslararası sanat etkinlerinde bir yandan deneyimlerini arttırırken bir yandan da sanat görgülerini arttırıyorlar. Sanat eğitiminde büyük yol kat eden Konservatuvar, kısa vadeli hedeflerine ulaşmanın gururunu yaşarken, uzun vadedeki hedeflerine ise emin adımlarla yaklaşıyor.

BEÜ Devlet Konservatuvarı her yıl olduğu gibi bu yıl da 2015-2016 Akademik Yılı için YGS’nin herhangi bir puan türünden 140 puan alan adaylara uygulanan özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alacak. Sınavlara başvuracak adaylarda yaş sınırlaması uygulanmayacak. Bu sınavlar toplamda üç Bölüm altında, dört Anasanat dalı için yapılacak ve sınavlarda başarılı olan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirilecek.

BEÜ Devlet Konservatuvarının bu yılki sınav takvimi ve kontenjanları şu şekilde belirlendi:

Sahne Sanatları Bölümü, Opera Anasanat Dalı: Birinci aşama 9 Eylül 2015, ikici aşama 10 Eylül 2015 tarihlerinde ve 10 kişilik kontenjan

Sahne Sanatları Bölümü, Tiyatro Anasanat Dalı: Birinci aşama 7-8 Eylül 2015, ikici aşama 9 Eylül 2015, üçüncü aşama ise 10-11 Eylül 2015 tarihlerinde ve 16 kişilik kontenjan

Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı: Birinci aşama 7 Eylül 2015, ikici aşama 8 Eylül 2015 tarihlerinde ve 10 kişilik kontenjan

Çalgı Yapım Bölümü, Yaylı Çalgılar Yapımı Anasanat Dalı: Birinci aşama 9 Eylül 2015, ikici aşama 10 Eylül 2015 tarihlerinde ve 5 kişilik kontenjan.