Kaymakamlık Toplantı Salonunda köy yollarında kullanılmak üzere 8 bin ton asfalt ve rotmiks malzeme alım ihalesi gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ihale öncesi gazetecilere yaptığı açıklamasında, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Kaymakam Çay açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
“Her tarafta yatırımlar devam ediyor, Ereğli şantiyeye döndü diyebiliriz. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 14 köyün kilit parke yapımı için ihaleye çıkmıştık. 2013 yılı KÖYDES projesi kapsamında Ereğli ilçesinin muhtelif köy yollarında asfalt ve rotmiks yapımında kullanılmak üzere malzeme satın alınacaktır ve ihaleye 2 firma katılmıştır. Görüldüğü gibi gerçekten de vatandaşlarımız da büyük bir özveri içerisindeler. Köy yollarımız bozuldu, yolların bakım ve onarımı için 8 bin ton rotmiks malzemesini alacağız. 
Hedefimiz bu sayıyı daha da yukarılara çıkartmak. Vatandaşlarımızın kullandığı yolları tekrar gözden geçirmek istiyoruz. Yine KÖYDES projesi kapsamında 2 köyümüzün alt yapı malzemesini hazırlayacağız ardından bu köy yollarımızın da asfaltını yaptıktan sonra ilçe ile köy arasındaki bağlantıların hepsi asfalt olacaktır. Amacımız elimizdeki imkanları daha iyi nasıl kullanabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. KÖYDES projesi kapsamında içme suyu, yol ve kanalizasyon olsun buna benzer çok güzel çalışmalar devam etmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”