Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz kültürel gezilerinin ikinci döneminde de devam ettiği açıklandı.

 

Zonguldak il Gençlik ve Spor Gençlik Merkezi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

KÜLTÜRLERİ TANIMA İMKANI

 

81 ilde düzenlenen programlar ile 14-29 yaş grubu gençlerden özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olanların tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlayacak bir hareketlilik projesidir. Proje günübirlik programlar şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Zonguldak ilimizdeki gençlik merkezlerimiz aracılığı ile gençler günü birlik geziler ile Zonguldak çevresindeki illeri ve kültürlerini tanıma imkânı yakalıyor.

30 Ekim 2016 tarihinde Kozlu Gençlik Merkezi’nden Kastamonu iline, Gökçebey Gençlik Merkezi’nden Bolu iline gerçekleştirilen Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz gezileri ile genç katılımcılar illerin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini görme imkânı buldu.

30 Kasım 2016’ya kadar sürecek projemize sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden başvuru yaparak katılım sağlayabilirsiniz.

GÖNÜLLÜLÜK KULÜBÜ  BÜYÜYOR

Zonguldak Gençlik Merkezi bünyemizde yer alan Gönüllülük Kulübümüzün eski ve yeni üyelerini bir araya getirerek tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz toplantıda yeni gönüllü gençlerimizle tanıştık ve Zonguldak Gençlik Merkezi olarak gençlere yapmış olduğumuz proje ve faaliyetleri gençlere anlattık. Yeni Bir Nefes, Akademi faaliyetleri, kulüp faaliyetleri ve Bakanlığımızın diğer projelerini tanıtımımızın ardından gençlerle projelerimizle ilgili ve kendi proje fikirleri ile ilgili fikir alış verişi yapıldı.

Yaptığımız toplantı ile büyüyen Gönüllülük Kulübümüzün gönüllü gençleri ile birlikte ilk çalışmamızı gerçekleştirdik. Bakanlığımızın Genç Dönüşüm projesi ile sınav sonrasında toplamış olduğumuz kırtasiye setlerini Hüseyin Girgin İlkokulu öğrencilerine, gençlik merkezi müdürümüz, gençlik liderlerimiz ve gönüllü gençlerimizle hediye ederek miniklere başarılar diledik.