Merkez Kampüs Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Ayyıldız'ın konuk olduğu söyleşiyi, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, akademik ve idari personel ile öğrenciler izledi.

Vali Erol Ayyıldız, kendi yaşamından örnekler vererek başladığı konuşmasında, aile hayatından ve yetişme koşullarından edindiği tecrübelerden söz etti. 

Söyleşiye katılan gençlerin empati kurmasını sağlamak amacıyla kendi öğrencilik yıllarına değinen Vali Ayyıldız, hayatın her alanında zorlukların olduğunu, ancak bu zorlukların bireyin önünde engel teşkil etmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

Kültürler, fikirler ve ülkelerarası diyalogun önemli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Kültür, sahip olduğumuz en büyük değerlerimizden biridir. Koyduğunuz hedeflere, değerlerinizi koruyarak ilerleyiniz. 

Üniversitemiz, son yıllarda çok güzel bir konum oluşturdu; ulusal ve uluslararası alanda sivrilerek daha büyük başarılara imza attığını görüyorum ve bu başarıların artarak devam edeceğine gönülden inanıyorum.

Ayyıldız, bireysel gelişimin önemini vurguladığı konuşmasında, ayrıca, öğrencilerin kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini, kendilerine sınırlar koymadan ve korkmadan doğru olduğuna inandıkları yolda ilerlemelerini söyledi.

Kitap okumanın ve bilginin değerinin altını çizen Vali Erol Ayyıldız, Okuyan insanlar bilgilerini arttırırlar. Bilgi birikiminiz artarsa, karşılıklı diyaloglarda verebilecek bilimsel cevabınız olur dedi.

Liderlik ve yöneticilik konusunda önemli prensiplerden söz eden Ayyıldız , Lider güneştir, yönetici aydır diyerek sonlandırdığı konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşinin sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından Vali Erol Ayyıldız'a teşekkür plaketi ve armağanlar takdim edildi.