Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Geomatik (Jeodezi ve Fotogrametri) Mühendisliği Bölümü tarafından oluşturulan “Maden Haritacılığı Müzesi”, dün Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda açıldı. Müzenin açılışına; Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, basın mensupları, köşe yazarları, yabancı uyruklu öğrenciler ile BEÜ akademik ve idari personeli katıldı.
Prof. Dr. Mahmut Özer, Müzenin açılış kurdelesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve BEÜ Türkçe Yaz Okulu Programı’na 17 farklı ülkeden katılan yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte kesti.
Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, açılış öncesinde davetlilere ve basın mensuplarına müze hakkında bilgiler vererek, Zonguldak madenciliği ile ilgili haritalar başta olmak üzere bu alanda kullanılan alet ve teçhizatın sergilendiği bir müzenin hazırlanmasına olanak sağlayan Prof. Dr. Mahmut Özer başta olmak üzere katkı veren herkese destekleri adına teşekkür etti.
Açılışta bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ise, Maden Haritacılığı Müzesi’nin açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üniversiteler bilim ve teknoloji üretme görevlerinin yanında geçmişlerine sahip çıkma duyarlılığını da göstermelidir. Bugün Zonguldak kentimizin geçmişinin izlerini yaşatmak ve korumak amacıyla buradayız. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Zonguldak kentindeki 150 yıllık madencilik yaşamına ait harita, plan ve belgelerin sergilendiği bu müzeyi oluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Zonguldak için çok önemli bir değer olan Maden Haritacılığı Müzesi’nin birbirinden değerli eserlerini bir araya getiren başta Prof. Dr. Hakan Kutoğlu olmak üzere Geomatik Mühendisliği Bölümü çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Maden Haritacılığı Müzesi’nde Zonguldak kentindeki 150 yıllık maden yaşamının izlerinin yansıtıldığı eserler sergileniyor. 
Müze, eserlerini incelemek isteyen, konuya ilgi duyan, geçmişini ve tarihini merak eden Zonguldaklıların ziyaretlerini bekliyor.