Kdz. Ereğli’nin Kandilli Beldesi’ndeki Madenci  İlkokulu’nun kapatılacağı yönünde bir süredir devam eden  söylentiler üzerine harekete geçen Kandilli Kültür Derneği’nin Başkanı Avukat Korhan Us, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek Numan Korkmaz ile görüştü. Korkmaz bu iddiaların doğru olmadığını açıkladı.


Ereğli Kömürleri İşletmesi  (EKİ) Armutçuk Müessesesi  döneminde özel ilk ve ortaokula sahip Kandilli’de, bu okullar daha sonra Milli Eğitim’e devir edilmiş ve ilkokulun adı da “Madenci” olmuştu. Kandilli Başı’ndaki Madenci İlkokulu hakkında bir süredir “kapatılacak” dedikoduları dolaşıyor ve ciddi biçimde iddia ediliyordu. Bu söylentilerin kendilerini çok rahatsız ettiğini belirten Kandilli Kültür Derneği Başkanı Av. Korhan Us, soluğu ilçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın yanında aldı. Korkmaz, eşinin de Kandilli uzun yıllar çalışmış Başçavuşlardan Emin Donat’ın kızı olduğunu belirterek, “Bu haberlere inanmayın, doğru değil. Ben bizzat gittim ve inceledim okulumuzu. Biz daha yeni ödenek de çıkardık onarım işleri için. Sağolsun eski Kandillililer zaten bir çok konuda okullarına sahip çıkıyorlar. Bu okulun kapatılacağı iddiaları gerçek değildir” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın yaptığı açıklamanın ardından  kısa bir açıklama yapan Korhan Us  şunları söyledi:

“Biz bu konuda çok hassasız. Hem tarihi özelliği var hem de bu okul mevki olarak da beldenin en güzel yerinde. Dedikoduların doğru olmadığını öğrenmek beni  ve biliyorum ki tüm Kandillilileri rahatlatmıştır.”