Kısa adı BEÜ olan Bülent Ecevit Üniversitesi İncirharmanı Kampüsünde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki Makale Hazırlama Destek Ofisinde makalelerin kontrolü, çalışmanın dil bilgisi ve kelime kullanımı açısından önerilerde bulunularak, yüz yüze danışmanlık hizmeti verildiği açıklandı.

6 akademisyenden oluşan Makale Hazırlama Destek Ofisi’nin akademik personelin İngilizce yayın yapan dergilerde yayımlanması amacıyla hazırladıkları makalelerin kontrol ve düzeltmelerini profesyonel bir biçimde gerçekleştirirken, herhangi bir ücret talebinde de bulunmadığı şöyle bildirildi:

EZGİ TAYLAN’DAN TEŞEKKÜR

Makale Hazırlama Destek Ofisi’nin sunduğu hizmetle altı makale hazırlayan BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan hizmetin devam etmesini istediklerini belirterek şunları söyledi:

 

“Biz akademisyenler her ne kadar İngilizceyi iyi bilsek de uluslararası makale yazdıktan sonra uzman bir kişi tarafından yazdıklarımızın kontrol edilmesine gerek duyuyoruz. Bu açıdan Bülent Ecevit Üniversitesi’nin en önemli hizmetlerinden bir tanesi biz akademisyenler için Yabancı Diller Yüksekokulu Makale Hazırlama Destek Ofisi’nin bize olan gönüllü desteğidir. Şu ana kadar bu ofisten 6 kez teknik destek aldım. Bunların tamamı da SCI indeksli iyi dergilerde yayınlandı. Bu hizmetten dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Okşan Dağlı Hocamıza ve orada görev yapan bizlere desteğini esirgemeyen tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetin devam etmesinin hem akademisyenlerimize hem de üniversitemize katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

 

PROFESYONEL HİZMET

 

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okşan Dağlı, Makale Hazırlama Destek Ofisinin hizmete başladığı 2013 yılı Ekim ayından bu yana, toplam 204 makaleyi değerlendirip yayına hazır hale getirildiğinin belirttiği açıklamada, “Makale Hazırlama Destek Ofisi, akademik personelimizin İngilizce yayın yapan dergilerde yayımlanması amacıyla hazırladıkları makalelerin kontrol ve düzeltmelerini profesyonel bir biçimde gerçekleştiriyor. Toplam altı akademisyenden oluşan Ofisimiz, randevu sistemi ile ücretsiz olarak hizmet veriyor. Üniversitemizde görev yapan akademik personelin bilimsel çalışmalarına destek vermek amacıyla oluşturulan ofisimizde yaklaşık üç yıl içinde toplam 204 makaleye destek verdik. Ofisin kurulmasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve ofisimizde hizmet veren tüm akademisyenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

 

ULUSLARARASI YAYIN HAZIRLAMAYA TEŞVİK

 

Ofisin, akademik personelin uluslararası yayınlar yapabilmeleri için önemli bir destek olduğunun altını çizen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de görüşlerini şöyle dile getirdi:

 

“Akademisyenlerimizin yaptığı bilimsel ve akademik çalışmaları uluslararası alanlara da taşımak istiyoruz. Bu amaçla 2013 yılında kurduğumuz Makale Hazırlama Destek Ofisi üç yıl içinde 204 makaleyi değerlendirip yayına hazır hale getirdi. Makale Destek Ofisinde makaleler profesyonel olarak incelenip gerekli düzeltmeler yapılarak yayına hazır hale getiriliyor. Üniversitemizin uluslararası alanda temsil edilmesini önemsiyoruz, ofisten destek alarak uluslararası yayın yapan akademisyenlerimizin sayısının her geçen gün artmasını temenni ediyoruz. Bu nedenle akademisyenlerimize uluslararası alanda çalışma yapmaları için her türlü desteği sunuyoruz. Makale Hazırlama Destek Ofisimizin tüm akademisyenlerimizi uluslararası yayın hazırlamaya teşvik ettiğini ve desteklediğini görüyorum. Bu vesileyle Makale Hazırlama Destek Ofisimizde görev yapan başta Yabancı Diller Müdürümüz Okşan Dağlı’yı ve tüm akademisyenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”