Okul yetkilileri tarafından yapılan açıklama şöyle:

 

GÖZLEMLEME FIRSATI

“TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi PDR Birimi ve Okul İdaresi olarak öğrencilerimizin meslek tercihlerini sağlıklı ve kendilerine uygun bir şekilde yapmalarını hedefliyoruz. Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin bölüm tercihleri konusunda daha bilinçli olmaları adına yaklaşık bir ay önce “Mesleğe İlk Adım” projesini uygulamaya başlamıştır. Bu projede amacımız, öğrencimizin hayal ettiği meslek grubundan uzman bir kişi ile mesleğin doğal ortamında zaman geçirerek mesleği deneyimleme, gözlemleme fırsatını kendilerine yaşatmaktır. Etkinliğin sonunda, öğrencimiz gününün nasıl geçtiğini, o günü deneyimlemeden önceki ve sonraki düşüncelerini, edindiği bilgi, gözlem ve iç görülerini bizimle paylaşıyor.

 

“ÖNERİLERİNİ ALIYORUZ”

Bunun yanında meslek uzmanlarımızdan da o günün nasıl geçtiğine dair gözlemlerini ve önerilerini alıyoruz. Bu paylaşımlar sonucunda öğrencilerimizin kendilerine en uygun yol haritasını belirlemelerinde yardımcı oluyoruz. Projeye başlamadan önce öğrencilerimizin meslek tercihleriyle ilgili bir çalışma yaptık. Bu çalışma sonrası öğrencilerimiz üç tercih belirlediler. Tercihlerine göre meslek gruplarına ayırdık ve tercih ettikleri mesleklere yönelik ilçemizde destek alabileceğimiz kurumlar ve kişilerle görüştük. Bu anlamda görüştüğümüz herkes projemize içtenlikle katkıda bulundu.  

 

“ÇOK MUTLUYUZ”

Tıp, hukuk, diş hekimliği, eczacılık, mimarlık, mühendislik gibi alanlarda öğrencilerimiz eşleştirildikleri uzman kişilerle buluşmaya başladı. Bu çalışma ile öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığını görmekten çok mutluyuz. Öncelikli olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi sonunda sınava girecek son sınıf öğrencilerimize yönelik başlattığımız bu projeyi, bu yıl içerisinde 11. sınıflarımıza da uygulayacağız. ‘Mesleğe İlk Adım’ projemize destek vererek insan hayatının belki de en önemli tarafı olan meslek seçimlerinde, geleceğimiz olan gençlerimize bilgi, birikim ve şahsiyetleriyle ışık olan, tüm kurum, kuruluş ve meslek uzmanlarına teşekkür ediyoruz. “