CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Köktürk açıklamasında, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini üstlendiği tarihin anısına 24 Kasım’ı; “Öğretmenler Günü” olarak kutluyoruz… 

Başta Büyük Atatürk olmak üzere, devrimci ve aydınlanmacı Milli Eğitim Bakanları; Mustafa Necati’yi, Dr. Reşit Galip’i, Saffet Arıkan’ı, Hasan Âli Yücel’i, yaşamını ülkemizin aydınlanmasına adayan özverili öğretmenleri saygı ve şükranla anıyorum. Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Bugün, başta öğretmenlerin temel sorunlarını çözmekle yükümlü Milli Eğitim Bakanı olmak üzere birçok yönetici, öğretmenlerle ilgili övgü dolu sözler söyleyecekler, ancak sorunlarının çözümüne yönelik herhangi bir eylemde bulunmayacaklardır. Daha da ötesi yıl boyu mesleğin sorunlarına gözlerini kapatacaklardır.

Sorunların ivedilikle çözülmesi dileğiyle; öğretmenlerimizi bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyor, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü yürekten kutluyor, Başöğretmen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün saygı ve şükranla anıyoruz.