Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, 7 yaşındaki lösemi hastası Rabia Berberkaya yararına kermes düzenledi.

 

3 yıl önce lösemi tanısıyla tedavi altına alınan 7 yaşındaki Rabia Berberkaya için Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri seferber oldu. Tedavi giderlerine katkıda bulunmak amacıyla okulda kendi imkanlarıyla kermes düzenleyen öğrencilere Anneler Derneği Alaplı Şubesi destek oldu.

Alaplı MYO Öğretim Görevlisi Barış Şahin, Kermesten elde edilecek gelir, Rabia’nın ailesine teslim edileceğini söyledi.

Kermeste satışa sunulan pasta,börek ve tatlıları öğrenciler kendi imkanlarıyla yaptıklarını ifade eden Şahin, “ Okulumuzun öğrencileri Ereğli Toyfanlı köyünde yaşayan 3 yıldır lösemi hastası minik Rabia’nın masraflarını karşılayabilmesi için kermes düzenlemek istediler. Kermeste satılan yiyecekleri öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla hazırladılar. Anneler Derneği de bize destek verdi. Öğrencilerimiz ve personelimiz yoğun katılımıyla elde ettiğimizi geliri Rabia’nın ailesine teslim edeceğiz.” Diye konuştu.

Alaplı Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç.Dr Rıfkı Henden de, öğrencilerin bu duyarlılığından dolayı çok memnun olduğunu  belirterek, Hasta yavrumuza acil şifalar diliyor, elinden tutan, desteklerini esirgemeyen duyarlılık gösteren tüm gönüllülerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz'' dedi.

 

(Haber Cem Sürmeneli)