Alaplı İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Derneğince (ALİMDER) "İmam Hatip Liseleri Motivasyon Projesi" kapsamında İmam Hatip Lise ve Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenlerine konferans verildi.

Alaplı Merkez Ortaokulu salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan düşünce koçu ve eğitim uzmanı Münir Arıkan, katılımcılara, "Kaliteli ve Nitelikli İnsan Olma Sanatı" konulu sunum yaptı.

Dünyada 7 milyar insan olduğunu bu insanların yıllık kazancı 7,7 trilyon dolar olduğunu belirtti. 2 dünya savaşında Almanya’nın haritadan silindiğini öne süren Arıkan, “ Dünyanın kazancı nasıl dağılıyor. Mesela Almanya, hangi Almanya 2. Dünya Savaşı’nda haritadan silinen, 2 katlı binası ve çalıştıracak erkek nüfusu olmayan Almanya en güçlü kuvvetli en çalışkan biziz diye kapımıza dayandı. Göçmen işçi statüsündeki güçlü Türkleri alıp devlet töreniyle karşıladı. Ölümüne çalışarak büyük Almanya’yı kurduk. Şimdi bunlar duvarlarına Türkler dışarı yazıp diri, diri yakıyorlar bizleri. O kadar gittiğim dolaştığım batıda çağdaşlık, uygarlık adına, medeniyet adına bir şey göremiyorum ben, İslam’dan aziz medeniyet mi var. Ama çok güzel çalışıyorlar. 83 milyon Alman 4 trilyon dolar üretiyor.” Diye konuştu.