Ormancılık faaliyetlerinin daha etkin, daha verimli olmasının sağlanması amacıyla yeni atanan orman mühendislerinin göreve başlamadan önce tüm ormancılık faaliyetleri hakkında bilgilendirilmeleri ve eğitilmeleri için düzenlenen program, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde başladı. 
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, yeni atanan mühendislerle sohbet havasında bir toplantı gerçekleştirdi. Bölge Müdürü Çelebi, yaptığı konuşmada, birer beyaz sayfaya benzettiği yeni mühendislere hayat ve meslek tecrübelerinden örnekler verdi. 
Yeni mühendislerden meslek yaşamları boyunca dürüst, gayretli ve özverili olmalarını isteyen Çelebi, tüm Şube Müdürlüklerinden 2 ay süresince alacakları eğitimin sonrasında 4 ay sürecek İşletme Müdürlükleri eğitiminin başlayacağını ifade etti. Çelebi, toplam 6 ay sürecek eğitim sürecinin kendileri için bir şans olduğunu ve bu süreyi iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı program çerçevesinde aday mühendislere; mevzuat bilgileri verilecek, Şube Müdürlükleri tarafından yapılan sunumlarla konuların pekişmesi sağlanacak, Saymanlık ve Milli Parklar birimleri ile irtibatları tesis edilecek ve Bölge Müdürlüğü çalışma sistemi hakkında bilgilendirmeler yapılacak.