Farabi Kampüsü’nde geçtiğimiz günlerde hizmete giren Rüştü Onur Çalışma Salonu’ndan sonra  İbn-i Sina Kampüsü’nde de Muzaffer Tayyip Uslu Çalışma Salonu açıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerin kampüste geçirdiği zamanın süresini ve kalitesini artırmaya yönelik yönetim anlayışının bir sonucu olarak 7 Gün 24 Saat hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi ve Farabi Kampüsü’ndeki Rüştü Onur Çalışma Salonu’nun ardından İbn-i Sina Kampüsü’nde de zaman içinde Muzaffer Tayyip Uslu Çalışma Salonu da 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak.

 

Rektör Özer: “Öğrencilerimizin kampüste geçirdiği zamanın kalitesini ve süresini artırmak istiyoruz. Yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı öğrenci merkezli üniversite anlayışıyla yapmaya devam edeceğiz.’’

 BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Muzaffer Tayyip Uslu Salonu’nun öğrencilerin çalışma imkânları açısından önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi: “Son yıllarda öğrenci sayılarımızda önemli artışlar sağladık. Dersliklerde, laboratuvarlarda ve diğer alanlarda yaptığımız iyileştirmelerin yanında öğrencilerin çalışma imkânlarında da iyileştirmeler sağlıyoruz. Son olarak hizmete giren Muzaffer Tayyip Uslu Çalışma Salonu bu amaçla açıldı. Ayrıca böyle güzel ve nitelikli yere Şair Muzaffer Tayyip Uslu’nun (1922-1946) isminin verilmesini kararlaştırdık. Bu vesileyle öğrencilerimiz hem nitelikli bir yerde ders çalışma olanağı bulmuş olacak hem de genç yaşta vefat eden Şair Muzaffer Tayyip Uslu’nun ismi Üniversitemiz bünyesinde yaşatılmış olacak. Çalışma Salonunun öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”


Muzaffer Tayyip Uslu kimdir?

 İstanbul’da dünyaya gelen Muzaffer Tayyip Uslu, Zonguldak'ta lise öğrenimi sırasında Behçet Necatigil'in öğrencisi oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ndeki yükseköğrenimini yoksulluğu ve hastalığı nedeniyle sürdüremedi. Zonguldak'ta çalışmak zorunda kaldı. O da arkadaşı Rüştü Onur gibi veremden öldü. O dönem yayınlanan şiirleriyle en iyi şairlerden biri kabul edilmiş, hayatın tüm acılarına rağmen, gizli bir üzgünlük içinde yaşamanın güzelliğini yazdı. Muzaffer Tayyip Uslu ve arkadaşı Devrekli Şair Rüştü Onur’un hayatı 2013 yılında vizyona giren Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği Kelebeğin Rüyası isimli filme konu olmuştu.