Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına büyük bir değişimle giriyor. Yapılan çalışmalarla eksiklerini gideren ve yenilenen Kilimli ilçesindeki Zonguldak MYO’da üç adet öğrenci görevlisi ofisi, bir çay ocağı, üç adet sınıf, harita kadastro laboratuvarı ve radyo televizyon stüdyosu inşa edilerek yeni eğitim yılına hazır hale getirildi.
Yeni açılan bölümleri ve yenilenen yüzüyle akademik yılı karşılayacak olan Zonguldak MYO’da okul bahçesine inşa edilen öğrenci kantini, kafeterya ve yemekhanesi de yeni eğitim yılında öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak. 
Yaklaşık üç yüz metrekarelik bir alana kurulan yemekhane, kantin ve kafeterya yeni eğitim yılında öğrencilere ve akademisyenlere hizmet verecek. 
Öğrencilerin ve akademisyenlerin zamanlarını daha verimli geçirmesi için yapılan kantin inşaatında modern mimari ve inşaat teknolojileri kullanıldı. Kilimli Üniversite ve Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği’nin desteklediği inşaat projesini, İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Uludağ üstlendi. İnşaat projesi hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Uludağ, “Bu proje, Zonguldak Meslek Yüksekokulu için önemli bir proje. Çünkü kafeterya, kantin ve yemekhaneyi bir arada bulundurarak, 400 öğrenciye hizmet verecek. İnşaatta yeni nesil teknoloji ve modern bir sistem kullandık. İhtiyaç duyulduğu takdirde başka bir yere nakliyesi mümkün olan çelik konstrüksiyon sistemi yapıldı. İnşaatın projesini Mimar Zehra Velioğlu gerçekleştirdi. Kilimli Üniversite ve Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği de maddi, manevi destek verdi. Özellikle de Dernek Başkanı Ümit Velioğlu hiçbir yardımdan kaçınmadı ve yoğun iş temposu içerisinde bize sonuna kadar destek verdi. Proje, önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacak. İnşaat tamamlandığında Zonguldak MYO’nun çehresi değişecek” diye konuştu. 
Öte yandan 2013-2014 yılında Zonguldak MYO’un üç bine yakın öğrenciye eğitim vermesi planlanıyor.