Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, kısa adı TEOG olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk nakil başvurularının başladığını belirtti.

Nakiller için velililerin Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne telefonla veya şahsen müracaat yapılabileceğini hatırlatan Korkmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“8. Sınıf öğrencilerinin TEOG Sınav sonucuna göre ortaöğretim kurumları ile açık öğretim lisesine yerleştirilmeleri ve  boş kalan kontenjanlara nakiller ile ilgili Velilerimiz tarafından Müdürlüğümüze telefonla ve şahsen müracaatlar yapılmaktadır.

Ortaöğretim Kurumlarımıza yerleştirme ve nakil ile ilgili olarak; 2014-2015 öğretim yılı “Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi” kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme sonuçları açıklanmış olup, hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerimiz ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerimiz istemeleri hâlinde,

17 - 21 Ağustos 2015,

24 - 28 Ağustos 2015,

31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde,

e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Öğrencilerimiz bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapacaklar ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır.

Herhangi bir örgün eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerimiz Müdürlüğümüze müracaat ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak komisyonca 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde örgün eğitim kurumlarına yerleştirileceklerdir.

Velilerimiz ve öğrencilerimizi endişeye sevk edecek bir durum bulunmamaktadır.”