Okul Müdürü Ruhi Koç, öğrencilerin "Eko Okul" projesi kapsamında naylon poşetlerin yarattığı çevre kirliliğine dikkati çekerek vatandaşlardan bez torba kullanmalarını istediklerini söyledi.

Çevre kirliliğine neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Koç şu ifadelere yer verdi:

"Amacımız toplumda bez torba kullanımının bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmaktır. Kullandığımız naylon poşetler 150 yılda özelliklerini kaybetmeye başlayıp 500 yılda çürümektedir. Naylon poşetler çevremize ciddi zarar vermektedir. Gelecek nesilleri bilinçlendirmek ve toplumda çevre bilincini oluşturmak hedefindeyiz. Projemiz ilgi gördü duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz"

Okul 3. sınıf öğrencisi Zehra Şahin ise bez torba dağıtarak çevre bilincini oluşturmak istediklerini belirterek, "Doğayı korumaya çalışıyoruz. Bu bez torbalar doğayı koruyor. Plastik poşetler doğada 500 yılda kayboluyor. Doğadaki toprağa ve ağaçlara zarar veriyor" dedi.

Yaklaşık 300'e yakın bez torba dağıtılırken öğrenciler ayrıca çevre sorularının yer aldığı anket düzenledi.

 




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)