CHP Alaplı Belediye Başkan aday Nuri Tekin, Dershanelerin kapatılması eğitime yapılan bir darbe olduğunu söyledi.
Tekin, dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlanan taslağın yerinde bir karar olmadığını belirterek, Düşünülmeden ve alt yapısı oluşturulmadan alınmış bir karar olduğunu söyledi.
Eğitimde fırsat eşitliği olmadığının ifade eden Tekin, şöyle dedi:
“Dershaneler eğitim kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağlamaktadır. Kapatılacak olmasının Türk eğitimine büyük darbe vuracaktır. Son günlerde dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili hükümetin çalışmalarını kamuoyundan dikkatlice takip ediyoruz. 40 yıldır eğitim hizmeti veren dershanelerin eğitimin bir parçası olduğunu unutulmaması gerekir. Dershaneler ülkemizde kaliteli eğitim verilmesini sağlıyor. 
Demek ki milli eğitim sistemimiz yeterli derecede eğitim veremiyor ki yıllardır dershaneler bu açığımızın kapanmasını sağlıyor. Farz edelim ki dershaneler kapatıldı. Özel okula hangi ailemiz 10-15 bin TL vererek çocuğunu gönderebilecek. Bunun vebalini kim taşıyacak. Çocuklarımızın eğitim hakkı bu uygulama ile ellerinden alınacaktır. Bu yüzden dershanelere yönelik uygulama eğitme yapılan bir darbedir. Dershaneler bir ihtiyaçtır ve öğrenciler arasında fırsat eşitliği sağlıyor. Bu ülkenin çocukları ile gençliği ile eğitim sistemi ile oynanmasın 12 yılda 5 tane bakan değişti. Her gelen Bakan'da ayrı eğitim sistemleri uygulandı. Burada bir samimiyetsizlik görüyoruz. Eğitimin bu kadar sorunu varken onlara çözüm üretme yerine dershaneleri gündeme almasını samimiyetsizlik olarak ele alıyoruz.”