Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), 2013-2014 akademik yılına öğretim üyesi ve öğrenci sayılarındaki büyük artış ile birlikte eğitim öğretim faaliyetlerini yürüttüğü bölüm/program sayılarını çeşitlendirerek “merhaba” diyerek, yeni projelerle yoluna devam ediyor. Üniversitenin fiziki ve sosyal imkânlarını zenginleştiren tesisleri birbiri ardına hizmete alan BEÜ, özellikle son dönemde artan hayırsever katkısı ile modern ve konforlu mekânları hizmete almayı sürdürüyor. Bu çerçevede; Bülent Ecevit Üniversitesi’nin önceki günkü Senatosu’nda oybirliği ile alınan karar uyarınca geçmişten günümüze üniversiteye büyük ölçekli tesisleri kazandırmış/kazandırmakta olan Zeki Yurtbay, Mithat Çanakcı, Mehmet Çanakcı, Ahmet Erdoğan, Yusuf Günay, Mevlüt Hamzaoğlu, Ümit Velioğlu, Vahdet Velioğlu, Zuhal Yılmaz, Av. Hikmet Odabaş, Av. Ali Osman Odabaş ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na “BEÜ Hizmet Ödülü” sunulacak. 
Artan destek ve katkılarla gelişim çizgisine hız katan BEÜ, Kasım ayı içerisinde düzenleyeceği “Bülent Ecevit Üniversitesi Hizmet Ödül Töreni” ile üniversiteye tesis kazandıran söz konusu kişi ve kurumları ödüllendirecek. 
Üniversitenin yakaladığı büyüme çizgisini şehrin ve bölgenin geleceğine dönük ümit ışığı olarak değerlendiren eğitim gönüllüleri ve hayırseverlerin sağladıkları desteklerin adeta bir iyilik yarışına dönüştüğünün altını çizen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kararlı bir biçimde attıkları adımların geri dönüşlerini toplamaya başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Hayırseverlerin katkılarını ödüllendirmek adına “BEÜ Hizmet Ödülleri”ni ilk kez takdim edeceklerinin altını çizen Prof. Dr. Özer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Üniversitemiz içerisinde bulunduğu topluma dönük hizmetlerini ahde vefa anlayışı ile ve bir görevi ifa etme ciddiyet ve sorumluluğuyla yerine getiriyor. Başarı ile yürütülen akademik süreçlerin ötesine geçerek sosyal sorumluluk duyarlılığını tüm yerleşkelerine hâkim kılan, kurumsal büyümeyi planlı ve orta-uzun vadeli projeksiyonlarla tematik branşlarda marka etkisi yaratma vizyonu ile gerçekleştiren Bülent Ecevit Üniversitesi’nin tüm paydaşlarının yaşam kalite ve konforunu standartların üzerinde bir noktaya taşıma kararlılığı hayırseverler kişi ve kurumların takdirini toplamaktadır. Üniversitemize destek, hibe ve katkı olarak geri dönen bu takdir ve beğeni duygusu sürdürülebilir başarıları yakalama ve nitelikli büyüme çizgisi tutturabilme süreçlerimize katkı sunmak ya da sunduğu katkıları kalıcı hale dönüştürmek isteyen hayırseverlerimizin bizlere inancını pekiştirmektedir. Yerleşkelerinin tamamını bu yenilenme süreçlerine eksiksiz bir biçimde dahil etme anlayışımız gerek Zonguldak merkezinde gerekse ilçelerinde üniversitemize tesis kazandırma yarışının hız kazanmasına zemin hazırlamıştır. Kişi ve kurum olarak üniversitemize bu kalıcı tesisleri armağan eden eğitim gönüllüleri eşsiz bir fedakârlık örneği sergileyerek birlikte başarmak prensibi üzerine inşa ettiğimiz süreçlere katkılarının bizleri teşvik eden bir kimlik kazandığını özellikle belirtmek isterim. 
Bizler de bu duyarlılıkların küçük birer karşılığı olarak tarihe not olarak düşülmesini istediğimiz ‘BEÜ Hizmet Ödülleri’ni hayırsever kişi ve kurumlarımıza takdim etmek istedik. Üniversitemiz Senatosu’nca alınan karar uyarınca, bu ödülleri alacak tüm gerçek ve tüzel kişileri kutluyor, üniversitemize duydukları güvenin bir neticesi olarak değerlendirdiğim katkıları ve kurumumuza kazandırdıkları tesisler için öğrencilerimiz ve çalışanlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.”