Karadeniz Ereğli Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda çocukların erken yaşta demokrasi ile tanışmalarını sağlamak ve sorunlarını yerel yönetim hizmet birimlerine taşıyabilmeleri amacıyla Çocuk ve Gençlik Meclisi oluşturulması çalışmalarına başladı.

Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Basın Bürosu’ndan gönderilen haber şu şekilde:

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği ile belediye sınırları içindeki resmi ve özel tüm okulları temsilen seçimle belirlenecek Çocuk Meclisi okul temsilcilerinin seçimine, Cumhuriyet Ortaokulu’ndan başlandı.

Düzenlenen törene, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, bazı Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hamza Eryiğit, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 ‘En büyük başkan bizim başkan’

 Çiçek ve konfetilerle, ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşılanan ve konuşmasına “Sizler yarınlarımızsınız.” diyerek başlayan Başkan Uysal, “ Özgüvenli, kendine güvenen bir toplum ayakta kalabilir. Kendine güvenen genç nesiller hem ülkemizi, hem dünyayı takip eden kültürlü, çağdaş gençler olarak yetişmeniz için gereken katkıyı vermek için buradayız.

 ‘Kazanan okulunuz ve sizlersiniz’

 Çok güzel bir seçim olacağına inanıyorum. Bu seçimlerde kaybeden olmayacak. Kazanan okulunuz ve sizler olacaksınız. Öğrenci temsilcisi olarak seçilecek arkadaşı şimdiden tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 Başkan Uysal’da oyunu kullandı

 Öğrenci temsilci adaylarının tek tek kürsüye çıkarak vaatlerini anlattığı konuşmalarının ardından Başkan Uysal’ın da oy kullandığı seçimlere geçildi. Okul öğrencileri Kaan Saraçoğlu, H.Selen Sendil, Yurdanur Çakır, Tuğce Aslan,Salih Çobaner ve Zehra Efe’nin yarıştığı seçimler  sonucunda Kaan Saraçoğlu, Ereğli Belediyesi Çocuk Meclisi’nde Cumhuriyet Ortaokulu’nu temsil edecek öğrenci oldu.