Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kasımlı Ortaokulu öğrencileri, topladıkları Bin adet oyuncağı başka okullarda okuyan öğrencilere hediye etti.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce, 'Oynanmayan oyuncak, oynamayan çocuk kalmasın' sloganıyla başlatılan proje kapsamında Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kasımlı Ortaokulu öğrencileri, topladıkları ve evlerindeki oyuncakları okullarında bulunan iyilik sepetlerinde topladı.

Toplanan Bin adet oyuncak Sarıkadı ve Dağköyü İlkokulunda okuyan ana sınıf ve birinci sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Proje kapsamında toplanan bin adet oyuncak İlçedeki anasınıfı ve 1 sınıf öğrencilerine dağıtılacağını söyledi.

İlçede projeye çok büyük ilgi olduğun ifade eden Şen, Zonguldak kapsamında 'Oynanmayan oyuncak, oynamayan çocuk kalmasın' sloganıyla başlatılan projeye İlçemizden İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kasımlı Ortaokulu öğrencileri katıldı. Öğrencilerimiz çevrelerinden topladıkları yaklaşık Bin adet oyuncağı köylerdeki anasınıfı ve 1 sınıf öğrencilerine dağıttılar. Amacımız gençlerde ki paylaşma duygusunu güçlendirmek, kırsal kesimde yaşayan çocuklarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek ve aynı zamanda oyuncak israfını önlemeyi amaçlanmaktadır. Ulaşabildiğimiz her öğrencimize bu oyuncakları dağıtacağız.” Diye konuştu. (Haber Cem Sürmeneli)