Alaplı ilçesinde, Kılçak Köyü Ortaokulu öğretmenleri, öğrencilerin başarı oranlarını yükseltmek için veli ziyaretlerine başlattı.

Okul Müdürü Süleyman Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenlerle birlikte öğrencilerin evlere gittiklerini ve velilerle görüşme yaptıklarını belirtti.

Öğrenci başarısında öğretmen ve veli işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:

"Bu yıl özellikle TEOG sınavına girecek olan öğrencilerimizin evlerinden başlamak üzere bir plan dahilinde çalışma başlattık. Çalışmalara taşımalı servisle Onurlu köyünden gelen öğrencilerimizin velilerini ziyaret ederek başladık. Önümüzdeki günlerde de diğer köylere ziyaretlere devam edeceğiz. Evlere yaptığımız veli ziyaretleriyle ailelerini, öğrencilerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Onların evlerdeki çalışma ortamlarını takip ediyoruz. Ayrıca TEOG sistemi hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Öğrenci başarısının artırılmasında öğretmen, veli işbirliğinin önemini anlatıyoruz. Velilerimize okulumuzdan, öğretmenlerimizden istekleri olup olmadığını soruyoruz. Gittiğimiz evlerde, öğrenciler ve velileri öğretmenlerini karşılarında görünce çok mutlu oluyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Ayrıca bu ziyaretler öğrencini okuldaki performansını da arttırıyor."

Haber: Cem Sürmeneli