Beledioğlu'nun  Kdz. Ereğli TED Koleji'nin her yıl düzenlediği öğretmen sempozyumuna övgüler düzdüğü programa telefon ile bağlayan Bozkuş; kolej olarak Türkiye'de ilklere imza attıklarını ve öğretmen sempozyumunun dışında 10 yıl önce okulda kantinleri kapatıp, öğrencilere sıcak yemek servisi yapmaya başladıklarına da vurguladı.

Kanal a'da canlı yayımlanan programda gerçekleşen görüşme kayıtlara şöyle geçti:

MÜKEMMEL ORGANİZASYON

BELEDİOĞLU: Tülüce müdürümüz yine de. Çok büyük emek veriyorlar her kareyi titizlenerek düşünüyorlar. Akşam yemeğinde yiyeceğiniz balıktan salatanın içeriğine kadar o kadar titizleniyorlar ki. Öğrenciye sunulacak konular yani her şey. Mükemmel bir organizasyondu. Valla ben örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Ve şuanda Ted Karadeniz Ereğli Kolejinin Vakıf Başkanımız Celal Bozkuş telefonda. Celal Bey nasılsınız efendim? Hoş geldiniz programımıza.

BOZKUŞ: Teşekkür ederim. İyi akşamlar Süleyman Hocam. Hande Hanıma da Karadeniz Ereğli'den kucak dolusu selamlar.

AMACINIZ NE?

BELEDİOĞLU:  Şimdi Celal Bey tabi ki sizin eğitim adına yaptığınız koşuşturmaları biz çok yakından takip ediyoruz aslında basın olarak çok yakından takip ediyoruz. Örnek projeleriniz var. Ben her defasında bunlardan çok etkileniyorum. Örneğin; Öğretmen Sempozyumu yapıyorsunuz. Bu o kadar önemli ki orada psikolog arkadaşlarla eğitim bilimcilerini karşılaştırıyorsunuz. Buradaki amacınız ne? Yani ne yapmaya çalışıyorsunuz örnek olarak biraz bahseder misiniz?

ÖĞRENCİYE ULAŞAMAYINCA ÖĞRETMENLERE ULAŞTIK

BOZKUŞ: Süleyman Hocam Türk Eğitim Derneği Karadeniz Ereğli Kolejine ben  1968 yılında öğrenci olarak girdim. 1996 yılında da Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi oldum. Biz Karadeniz Ereğli genelinde öğrenciler için neler yapabiliriz dedik ve çalışmalarımıza başladık. Bizim 35 bin öğrenciye ulaşmamız mümkün görünmedi. O zaman dedim ki 2400 öğretmene ulaşabiliriz. Öğretmenlerin eğitimlerine katkıda bulunursak öğrenciye de ulaşmış oluruz. Biz okul olarak kendi öğretmenlerimize sürekli eğitim aldırıyorduk. Ancak Türk Eğitim Derneği olarak öğrencilerin gelişmesi yönünde Ereğli'deki öğrencilerin eğitime katkıları ancak böyle sağlanabilirdi. Özellikle 2002 yılında Sayın Selçuk Pehlivanoğlu TED Genel Başkanı seçildikten sonra ve Sayın Sevinç  Atalay Ted Genel Müdürü olduktan sonra kendi öğretmenleriyle eğitimler genel merkez tarafından üstlenildi. Biz bu öğretmenlerle şehrimizdeki yöremizdeki öğretmenlere daha fazla faydalı olabildik.   Yani bizim amacımız güzel kentimizin öğretmenlerini geliştirmekti.

BELEDİOĞLU:  Evet Celal Bey katılımlarınız da çok. Yani orada bir çalışmışlık da var aslında. Öğretmenlerin, velilerin katılımları da çok iyi.

SON SEMPOZ YUMA 741 ÖĞRETMEN KATILDI

BOZKUŞ:  Hocam biz onu yaptık. Birinci sempozyumda bütün okullardan ve okul müdürlerini davet ettik. Bunu üç beş sempozyum yaptık daha sonra artık aranan bir sempozyum haline geldi. İlk toplantımızda ilk sempozyumda 219 tane eğitmen katılırken son sempozyuma ise 741 tane eğitimci katıldı.

BELEDİOĞLU: Evet, gerçekten çok güzel bir geçen yıl ki etkinliği de çok iyi hatırlıyoruz. Peki bu örnek sempozyumları devam ediyor, aile seminerlerine çok önem verdiğinizi görüyorum ben sizin. Velileriniz de aslında bu etkinliklere  önem veriyor.

TEOG SINAVLARINDA TÜRKİYE ÇAPINDA SONUÇ

BOZKUŞ: Şimdi Sayın Süleyman Hocam, okul, öğrenci ve veli bunları birbirinden ayırmak mümkün değil. Önemli olan veli ve okulun birbirine yakın bir dili konuşması. Aynı dil diyemem ama yakın olması bile öğrenciler için bir avantajdır. Zannediyor musunuz ki veli sempozyumları tek başına birşey. O sempozyumlarda yerine göre öğretmenlerimiz de eğitim alıyor. Aile eğitimi ve kimin ne tür bir uygulama yapması gerekir bu sayede TEOG sınavlarında Türkiye çapında sonuç alıyoruz.

Vakıf olarak yönetici arkadaşlarımıza okul açılmadan 15 gün önce toplanarak eğitime başlamalarını rica etmiştik. Ve uygulandı başarı elde edildi. Şayet veli buna tepki verseydi yapabilir miydik? Biz bunun için okul, veli ev ile sloganını yürütüyoruz. Bunun için de aile seminerleri mutlaka yapılmalı. Seminer ve konu ile ilgili mutlaka bilgilendirilmeli Vakfımız ve Kurumumuz adına gerçekten sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

PÜR DİKKAT VE YORULMADILAR

BELEDİOĞLU: Biz teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu bizim için bir fırsat. Çok kıymetli deneyimleriniz var. Ben gerçekten oradaki 3 hocamızı da dinledim. Kapanış semineri bendeydi. Pür dikkat dinlediler yorulmadılar da yani ben kapanış seminerine o kadar dayanıklı bir veli grubunun katılacağını düşünmüyordum. Çünkü büyük seminerlerdi ve pür dikkat dinlediler.

BOZKUŞ: Biz farkındaysanız öğle yemeği verdik ki öğretmenler dağılmasın onlar ayrılmasın, bu sempozyum etkinliği akşama kadar devam etsin. Bu arada bir şey söylemek istiyorum Süleyman Hocam bizim Karadeniz Ereğli Ted olarak yaptığımız başka bir olay var aslında. 10 senedir kantin yok bizim okulumuzda.

BELEDİOĞLU: Kantin hakikaten neden yok Celal Bey çok ilginç?

ÇOÇUKLARIN ELİNDEN KOLA ŞİŞESİNİ ALDIK

BOZKUŞ:  Saat 8-8.30 gibi okula geliyoruz çocukların elinde kola şişesi, bunları göz önünde bulundurarak sabah kahvaltısı verelim, öğle yemeği verelim akşama bir kuşluk verelim dedik. Bunu Türkiye'de başaran ilk okul biziz yani.

BELEDİOĞLU: Valla çok güzel işler yapıyorsunuz. Zaten yetkililer de kantinlerde her gün birşeyler yasaklıyorlar zararlı diye siz bunu toptan radikal bir şekilde hallettiniz. Çok güzel. Celal  Bey son olarak söylemek istediğiniz birşeyler var mı toparlamak amacıyla.

BOZKUŞ:  Valla Hocam ben son olarak sizden bugüne kadar bize vermiş olduğunuz destekler için çok teşekkür ediyorum. Daha bir sürü çalışmalarımız olur inşallah Hande Hocamıza da sizi de selamlarımızı gönderiyoruz.