Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bir ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeni, öğrencilerin yanı sıra velilerin de kitap okuma alışkanlığı kazanması için ilginç bir kampanya başlattı. ‘Ailemle Okuyorum’ adını verdiği kampanya kapsamında velilerin eğitim kültür düzeyini artırmasını hedefleyen Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Sınıf Öğretmeni’nin bu çabası, herkesin takdirini kazandı. Sultan

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, velilerin birbirleriyle ve okulla olan diyaloglarını zenginleştirmek amacıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3/A Sınıf Öğretmeni Sultan Esen tarafından “Ailemle Okuyorum” etkinliği başlatıldı. Öğretmen Esen tarafından etkinliğin ilk kitabı olan Bir Çift Yürek adlı eser, sınav öncesi 3/A sınıfında bulunan 28 öğrenci velisine dağıtıldı. Kitabı okumaları için süre verilen velilerden 22'si, okulda sınava girdi. Uygulama sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazanan velilerin sınavda heyecanlı oldukları görüldü. 

Öğretmen sayesinde okumayı sevmeye başladıklarını belirten veliler de eski öğrencilik yıllarını hatırladıkları için oldukça memnun. Ayrıca velilerin arasında ev hanımları, emekliler, çalışanlar olduğu gibi torununu her gün okula getiren 70 yaşlarında babaanne olan veli de yer alıyor.

Sınava girerek başarı elde eden velilerden İlknur Altun, “Bir Çift Yürek kitabı, 22 tane yüreği bir araya getirdi. 22 tane minicik tertemiz çocuklarımızın yüreği… Onlarla beraber akşamları okuma saatleri yaptık, sınav yaklaştıkça stresini beraber çektik. Her şeye rağmen çok güzeldi. Çocuklarımızla, velilerle ve tabi ki başımızdaki öğretmenimizle paha biçilmez paylaşım ve anılara sahip olduk. Okulumuzda bir ilki gerçekleştirdik. Öğretmenimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu güzel etkinliğe imza atanları ve katılan herkesi tebrik ederim.” dedi.

Velilerden Tuğba Öztürk, “Bu kitap okuma projesini ilk duyduğumda çok şaşırdım. İlk başlarda ‘acaba kitabı okuyabilir miyim, nasıl olur’ diye çok tereddüt ettim. Çünkü küçük bebeğimden dolayı. Hadi bismillah dedim ve okumaya başladım. Zevkle okudum ve günümüz harika geçti. Şimdi yeni kitabı okumak için heyecanlanıyorum. Bize bu duyguyu yaşatan öğretmenimize çok teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Güler Tanrıverdi ise “Kitabı okuyabilir miyim diye çok tereddüt ettim; ama kitap alıp okumaya başlayınca okuma hevesim artmaya başladı. Kendimi kızımın yerine koydum, ona okuma yapması için saat belirlemiştik. Belirlediğimiz saat bizim aile olarak okuma saatimiz oldu ve bazı günler eşim ve oğlum da bize katıldı.” dedi.

VELİLER: ÖĞRENCİLİK YILARIMIZA GERİ DÖNDÜK

 Tülay Demirci isimli öğrenci velisi de, yaşadığı heyecanı şu sözlerle ifade etti: “Öğrencilik yıllarımıza geri döndük. O heyecanı yeniden yaşadık, bizim için unutulmaz bir anı oldu. Yaşadığımız sınav heyecanı, aldığımız notları beklemek ayrı bir heyecandı. Öğretmenimiz iyi ki bu etkinliği düşünmüş” derken, Özlem Erçetin, şunları söyledi: “İlk başlarda bu fikre çok sıcak bakmamıştım; çünkü küçük çocuğum olduğu için zamanında okuyamamaktan korktum. Ama kitabı okumaya başladıktan sonra açıkçası kendimi okumaktan alamadım. Yazarın yaşadığı macera ve deneyim beni çok etkiledi. Hatta herkese tavsiye etmeye başladım. Sınav tarihi belli olduğunda o kadar heyecanlıydım ki öğrencilikte bile böyle heyecanlanmamıştım. Uzun lafın kısası ne iş yaparsak yapalım, kaç yaşında olursak olalım, okumanın yaşı yoktur. Bu etkinlik bize bunu hatırlattı.”

Okula torunu için gelen 70 yaşındaki Meryem Özdemir, “Kitabı severek okudum. Okumanın yaşı yok. Bu gibi faaliyetler keşke daha önce yapılsaydı. Keşke gençliğimizde de bizleri teşvik edenler olsaydı. Ama her şeye rağmen çok faydalı oldu. İyi ki kitap okuma kampanyası var” şeklinde konuştu.

Sınava giren diğer anneler ise kitap okuma ve sınav heyecanını şu sözlerle dile getirdi:

“Emel Tatoğlu: Kızım için ve öğrenciler için örnek bir davranış düşünüyorum.

Özlem Demircioğlu: Hayatımda anlatılacak en heyecanlı anılarımdan biri oldu.

Sakine Sasa: Yıllar sonra böyle bir heyecan yaşadığım için çok mutluyum. Öğrencilik yıllarıma geri döndüm. Çocuğumla ve diğer velilerle ortak bir heyecan yaşadık.

Hatice Çavuş: Unuttuğumuz okumaktan zevk alma duygusunu içimizde yeniden uyandırdı.”