VALİ ALİ KABAN

 

Ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaşamlarının iyileştirilmesi, kalkınması ancak eğitim öğretime gereken hassasiyetin gösterilmesi ile mümkündür.

İşte bu nedenle eğitim – öğretim konusu ülkemizin her zaman öncelikleri arasında yer almış ve Cumhuriyetin ilanı ile birlikte büyük bir eğitim seferberliği başlatılarak, değerli öğretmenlerimizin gösterdiği azim ve fedakârlık sayesinde bugünlere ulaşılmıştır. Öğretmenlik büyük emek, hoşgörü, fedakârlık ve sabır isteyen ulvi bir meslektir.

Aziz ATATÜRK’ün Başöğretmen unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlanması, devletimizin öğretmenlere verdiği değerin ve önemin bir göstergesidir.

Toplumsal yaşantımızda saygın bir yeri olan değerli öğretmenlerimizin yetiştirmekte olduğu kuşak, ülkemizi gelişmiş ülkeler içerisinde söz sahibi yapacak, onların hoşgörüleri, bilgi ve birikimleri şimdiye kadar olduğu gibi ülkesine, milletine  yürekten bağlı, ülkesini ve milletini seven, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan kişilikli öğrenciler yetiştirmeye fazlasıyla yetecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; çocuklarımızın, ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda fedakarca çabalayan, onlara yoğun emek, özveri, sabır ve hoşgörü göstererek her yönden gelişmelerine büyük katkı sağlayan, eğitimin temel taşı, vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum. 

 

 KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Uysal’ın mesajı şöyle:

‘Öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir.

Tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüsü, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder insanlar olan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde ortaya koydukları fedakârca mücadele ile her türlü takdire fazlasıyla layıktır.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimiz ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarına, emekli olmuş öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar dilerim.

 

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN

1981 yılından beri  Öğretmenler Günü olarak kutlanan, Millet Mektepleri’nin açılışı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım, hep toplumsal hem bireysel geleceğimizin şekillenmesi açısından büyük bir anlam ifade etmektedir. Gelecek nesillerin mimarı, geleceğimizin teminatı olan öğretmenlerimiz, topluma yararlı bireyler yetiştirmek için büyük bir gayret göstermekte, iyi yetişmiş bireylerle de ülkemizin çağdaş dünyada yerini almasında önemli bir rol üstlenmektedirler. Bu nedenle, öğretmenlerimize sevgi ve saygı göstermek, onların çalışma imkanlarını kolaylaştırmak, hem bireysel, hem de kurumsal olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Unutulmamalıdır ki, güçlü bir birey, güçlü bir aile, güçlü bir toplum ve güçlü bir ülke, güçlü ve nitelikli bir eğitimle mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve görevi başındaki öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

 Ulupınar, mesajında, Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinin yıl dönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşkuyla kutlanan Öğretmenler Günü vesilesiyle bütün öğretmenleri kutladığını bildirdi.

  İnsanların ve toplumların yetişip gelişmesinde, ülkelerin kalkınmasında ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenlerin tarihin her döneminde bütün toplumlarca büyük bir saygı gördüğünü belirten Ulupınar, öğretmenlik mesleğinin en saygın meslekler arasında yer aldığını vurguladı.

 Ulupınar, mesajında şunları kaydetti:"Ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini veren, hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren; gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak asla yeterli değildir. Onlara karşı olan sevgimizi, saygımızı, şükran ve minnet duygularımızı her zaman canlı tutmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anarken sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum."


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ

 

Bilindiği gibi, Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’ninBaşöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana öğretmenlerimiz ekonomik ve sosyal açıdan çok zor günler geçirmektedir. Öğretmenlere yapılan siyasal baskı artmış, satın alma gücü düşmüştür. Yapılan araştırmalar tüm gerçekliği ile öğretmenlerin ekonomik ve sosyal durumunu ortaya çıkarmaktadır.

Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin sorunları bir an önce çözülmelidir.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren ve yön veren, emek harcayan tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ kutluyorum. 


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turpcu yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi:

“Eğitimin bir milletin geleceği üzerinde oynadığı rol çok iyi bilinmektedir. Geçmişten bu yana eğitimli olmak, milletleri ve devletleri ayrıcalıklı hale getirmiş, onları güçlü yapmıştır. Ülkemizin kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi; toplumun sosyal ve kültürel yönden gelişmesi ancak eğitimle mümkündür.  Bir ülkenin geleceğine yapabileceği en büyük yatırım eğitim yatırımlarıdır. Bu nedenledir ki uygar toplumlar en fazla yatırımları eğitim alanına yapar, eğitim emekçilerini el üstünde tutarlar.

Bu gerçeklerin aksine, ülkemizde öğretmenlerimiz ciddi ekonomik ve sosyal sıkıntılarla karşı karşıya bulunmaktadır. Bunun yanı sıra atanamayan, atanmadıkları için psikolojileri bozulan hatta intihar eden öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız.

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren toplumda öncü görevini üstlenen, insan yetiştirmek gibi zor bir sanatı üstlenen öğretmenlerimizi yoksulluğun kıskacına alan, mesleğine küstüren uygulamalara karşı durmak için,  bilimsel, demokratik, nitelikli bir eğitim sistemi yaratmak ve tüm eğitim emekçilerini ekonomik ve sosyal açıdan tatmin eden bir çizgide olması için değerli eğitim emekçilerimizin her zaman yanlarında olacağımın bilinmesini isterim.

Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatlarını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkenin aydınlık geleceğine sahip çıkacak yeni nesilleri yetiştirecek olan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

KOZLU KAYMAKAMI AHMET KARAKAYA

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere bütün öğretmenleri andığını belirtenKaymakam Karakaya, öğretmenlik mesleğinindünyanın en kutsal mesleği olduğunu söyledi. Karakaya “Öğretmenlerimiz olağanüstü bir itina ile gece gündüz demeden, yurdumuzun her köşesinde cehalet denen karanlığı yıldızlar misali aydınlatmaktadır” dedi.

Karakaya, öğretmenliğin bütün mesleklerin temeli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Büyük Önder Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 83'üncü, ülkemizde bu günün ‘Öğretmenler Günü’olarak kutlanmaya başlanmasının ise 34'üncü yıldönümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Öncelikle her birimizin yetiştirilip, ülkesine hizmet eden bireyler olmamızda yadsınamaz katkıları olan bütün öğretmenlerimizin bu mutlu gününü yürekten kutluyorum.Sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında gelmektedir.İnsanları diğer varlıklardan farklı ve üstün kılan temel vasıflarından birisi öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olmasıdır. Öğrenme ve öğretme sürecinde ise en önemli görevi yerine getiren öğretmenler dünyanın en kutsal mesleğini icra etmektedirler. Zira, toplumda saygın meslekler edinmiş olan kişiler, esnaflar, doktorlar, hukukçular, sanatkârlar, hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir. Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir. Öğretmenlik mesleğinin hammaddesi insan olduğundan bu mesleğin icrası için ayrı bir itina ve dikkat gerekmektedir. Öğretmenlerimiz olağanüstü bir itina ile gece gündüz demeden, yurdumuzun her köşesinde cehalet denen karanlığı yıldızlar misali aydınlatmaktadır.”

Ebediyete intikal etmişbütün öğretmenleri saygıyla andığını belirten Karakaya, şöyle konuştu:

“Sınırsız bir fedakarlık ve sabır ile çalışan öğretmenlerimizin hakkını ödemek mümkün değildir. Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olmak gibi bir inanca ve kültüre mensup kişiler olarak bizler, öğretmenlerimize olan borcumuzu çok çalışarak ve ülkemize faydalı olarak ödeyebiliriz. Muhakkak ki siz öğretmenlerimizi en çok memnun eden şey, başarılı ve ülkesine faydalı öğrencilerini görmektir.Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, ışık olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım günü hatırlamamalıyız. Toplumun maddi ve manevi mimarları olan öğretmenlerimizin kendilerini geliştirebilmesi için devlet olarak her türlü desteği yapmalıyız. Eğitime yapılacak her yatırım ve sağlanan her desteğin, milletimizin aydınlık geleceğine ve refahına yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz.Bugün vesilesiyle ebediyete göç etmiş, başta başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyor; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyor, bütün öğretmenlerimize başarı ve mutluluklar getirmesini diliyorum.”

 

CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI HAYRETTİN KARTAL

Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakar, onurlu insanları, öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak öğretmenler gününü kutluyoruz.

Hiç kuşkusuz bu yıl da 24 Kasım buruk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor. 13 yıllık AKP iktidarı, sorunları çözmek yerine daha da ağırlaştırdı.

Eğitim aydınlığın yoludur. AKP iktidarı dindar ve kindar bir gençlik yaratma hedefine odaklanmış, bilimi ve çağdaşlığı reddeden bir eğitim anlayışını topluma dayatmıştır.

Bu gün on binlerce öğretmen işsiz beklerken okullarımızda öğretmen açığı oldukça fazladır. CHP’nin taşeron ve sözleşmeli çalışanları kadroya alacağı açıklamaları karşısında, AKP iktidarının sözleşmeli öğretmenleri kadroya almak zorunda kalması sorunu çözmeye yetmemiştir. Atanamayan öğretmen sayısı 300 bine dayanmıştır.

Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımı öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak;

Tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür sendikal haklara kavuşması, eğitim politikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesinde öğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz. 

Büyük Önder Atatürk’e 87 yıl önce verilen başöğretmenlik unvanı nedeniyle öğretmenler günü olarak kutladığımız bu günde Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar saygılar sunarız.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZBAKIR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin ÖZBAKIR,  24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Özbakır Öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Çocuklarımızın zihinsel, bedensel,  duygusal, sosyal ve toplumsal açıdan gelişiminin anne ve babadan sonra en büyük temsilcileri değerli öğretmenlerimizdir.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözleri üzerine, kendilerini, çocuklarımız ve gençlerimize düşünmeyi, bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı ve tarihini öğretmeye, Ülkesini, Bayrağını, milletini seven kişilikli, milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmeye adayanlarsınız.

"İnsanlığın kendini geliştirmek için keşfettiği en etkili vasıta da eğitim olmuştur. Adına bilgi çağı dediğimiz günümüzde eğitimin önemini izaha herhalde gerek yoktur. Bugün dünyada üretilen oluşturulan bütün katma değerin en önemli payı yine beşeri sermaye dediğimiz insan niteliğine aittir.

Bu duygularla ebediyete intikal etmiş olanöğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Ülkemiz ve Milletimizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum” dedi. 


AK PARTİ ALAPLI İLÇE BAŞKANI MUSTAFA YAVUZ

 

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Öğretmenlerimiz sadece bir güne sığdırılmayacak kadar önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Yavuz, şunları söyledi:

“Öğretmeyi meslek edinen, mesleklerini ise büyük fedakarlıklarla gerçekleştiren öğretmenler, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yön veren, onları hayata hazırlayan ilim kaynaklarıdır. Hepimizin hayatında iz bırakan, geleceğimize yön veren öğretmenlerimiz, kaliteli, karakterli, kâmil insanların yetişmesine de vesile olmakta, gençlere ışık tutmaktadır. Geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik, son yıllarda öğrenciler tarafından en çok tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Bunda okullaşma ve eğitim kalitesindeki artışın yanında; öğretmenlerin ülkenin gelişmesi ve büyümesi için verdiği fedakarlık örneklerinin payı büyüktür.24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, gençliğin milli-manevi değerler ve tarih bilinciyle yetiştirilmesi konusunda en önemli görevi icra eden, toplumun önderi ve gelecek nesillerin şekillendiricisi olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, günlerini tebrik ediyorum.”


ÇAYCUMA TSO BAŞKANI RİFAT SARSIK

 

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık'ın Öğretmenler Günü mesajı:

Eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Yurdun her köşesinde görev yaparken, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen öğretmenlerimizin hakkı ödenemez.

Hayat kaynağımız çocuklarımızı, sabırla, sonsuz sevgi ve fedakârlıkla yetiştirerek, kutsal bir görevi yerine getiren; her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendilerine ilke edinmiş Değerli Öğretmenlerin ve eğitim camiasının “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” nü kutlar; Sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım.

 

GÖKÇEBEY BELEDİYE BAŞKANI VEDAT ÖZTÜRK

 

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Öztürk mesajında şunları dile getirdi;

“Öğretmenlerimiz, geleceği inşa etmek noktasında en büyük paya sahiptirler. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik,uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslek olmanın ötesinde, bir sanattır.

Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak, geleceğin modern Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir.

Öğrenciler, öğretmenlerin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Her zaman hatırladığımız, ömür boyu aklımızdan çıkmayan, her insanın hatırasında önemli rolü alan öğretmenlerimiz, fedakarca ve cefakarca çalışarak bu ülkenin geleceğinin emanetçisi çocuklarımızı canla, başla yetiştirmektedirler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”.

 

KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ERTAN ŞAHİN

 

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, öğretmenler gününü kutladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Şahin, mesajında şunları belirtti;

“Her şartta ve koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, her türlü zorluğa rağmen amacından hiçbir zaman sapmadan, gerektiğinde bu yolda canını ortaya koyan, bilimin, aydınlık düşüncenin güzel insanlarını yetiştiren, çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektedir.

Öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerinde, biliyoruz ki milletimiz, öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde çağdaş medeniyetler seviyesinde ilerlerken meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI

 

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Mesaj şöyle;

“Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimize sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Öğretmenlik; gece gündüz demeden günün 24 saati hayatın her alanında insana görev ve sorumluluk yükleyen, mesai sınırlarını aşan, emeklilikte bile topluma örnek olmayı gerektiren dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir.

Öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi, saygı; onların emeğinin, fedakarlığının karşılığıdır. Hepimizin öğretmenlerimize karşı borcu ve sorumluluğu var. Onların mutluluğu ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır.

Ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmek, onların daha sağlıklı şartlarda ve daha iyi koşullarda görev yapmalarını sağlamak zorundayız.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak değerli öğretmenlerimizin sendikal mücadelelerine her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz”.

 

 

CHP ZONGULDAK İL BAŞKANI ERTUĞRUL KOLTUK

 

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri üstlendikleri özgür düşünce ile yoğrulmuş “Cumhuriyet Kuşakları” yetiştirme görevini fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz kutsal görevlerini aynı azim ve kararlılıkla yerine getirmektedirler.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir.”diyerek ulusların medeniyet yolundaki yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

Eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ”ulus”olamayacağına ,insanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtularak, bilim yolunda ilerleyebilmesi de ancak öğretmenler sayesinde mümkün olmuştur.

Bu duygularla başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken;sevgi,emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden,onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyorum.

 

EĞİTİM-İŞ ÇAYCUMA TEMSİLCİLİĞİ

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-İş Çaycuma Temsilciliği, Genel Merkezlerinin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle öğretmenlerin ekonomik durumlarını ortaya koyan bir araştırma yaptığını açıkladı. Açıklamada, “Araştırma sonuçlarına göre, öğretmenlerin yüzde 89’u mesleğinden elde ettiği geliri yetersiz buluyor”denildi.

Eğitim-İş’in “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle, 24 ilde 833 öğretmenle görüşerek yaptığı “Öğretmenlerin Ekonomik Durumlarına İlişkin Öğretmen Görüşleri” adlı araştırma sonuçları, öğretmenlerin karşı karşıya olduğu ekonomik sorunları ortaya koydu.

Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 79’u, gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını, yüzde 62’si gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını, yüzde 61’i ise daha çok para kazanacağı bir iş imkanı olursa öğretmenliği bırakacağını belirtti. Yine katılımcıların yüzde 83’ü, gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle öğretmenlik mesleğinin saygınlığının azaldığını düşünürken, yüzde 85’i son 10 yılda alım gücünün düştüğünü ifade etti. Araştırmanın dikkat çeken sonuçları şöyle:

“Öğretmenlerin yüzde 89’u mesleğinden elde ettiği gelirleri yetersiz bulmuşlardır.Öğretmenlerin yüzde 86’sı yılda bir kez verilen eğitim öğretime hazırlık ödeneğini yetersiz bulmuşlardır.Öğretmenlerin yüzde 83’ü maaşının düşük olması nedeniyle toplumdaki saygınlığının azaldığını belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 79’u gelirlerindeki yetersizliğin mesleki verimini düşürdüğünü belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 89’u öğretmenlere verilen 20,77 TL çocuk yardımının yetersiz olduğunu belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 89’u 9,21 TL olan ek ders ücretinin yetersiz olduğunu belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 86’sı gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerle benzer çalışma koşullarına sahip olmadıklarını belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 82’si kazandığı para ile çocuklarının gıda ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadığını belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 84’ü çocuklarının kılık kıyafet ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadığını belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 88’i çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadığını belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 79’u çocuklarının tam olarak dengeli beslenemediğini belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 73’ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine tam olarak motive olamadığını belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 62’si gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını, yüzde18’i ise az da olsa psikolojik sorunlar yaşadığını belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 61’i daha çok para kazanacağı bir iş bulması halinde mesleğini bırakabileceğini belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 75’i öğrencilerine örnek olabilecek şekilde giyinemediğini belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 85’i son on yılda alım gücünün düştüğünü belirtmiştir.Öğretmenlerin yüzde 89’u son on yılda okullardaki eğitimin niteliğinin düştüğünü belirtmiştir.Öğretmenler,  maaşlarının, eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin, aldığı 20,77 TL çocuk yardımının, 9,21 TL ek ders ücretinin yetersiz olduğunu, bu nedenle derslere motive olamadığını, toplumdaki saygınlığının azaldığını, mesleki veriminin düştüğünü, çalışma koşullarının gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerle benzer olmadığını, kazandığı para ile çocuklarının gıda, kılık kıyafet, eğitim gibi temel ihtiyaçlarını bile tam olarak karşılayamadığını, çocuklarının dengeli beslenemediğini, psikolojik sorunlar yaşadığını, daha çok para kazanacağı bir iş bulması halinde öğretmenliği bırakacağını, öğrencilerine örnek olabilecek şekilde giyinemediğini, son on yılda alım gücünün ve okullardaki eğitimin niteliğinin düştüğünü belirtmişlerdir.Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 379,09 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4 bin 492,15 TL’dir. Öğretmenler yoksulluk sınırının neredeyse yarısı kadar maaş almaktadırlar. Öğretmenlerin bu maaşla ailelerinin ve kendilerinin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak yoktur.15 yıl deneyimli bir öğretmen yoksulluk sınırının neredeyse yarısı kadar olan 2 bin 478 TL maaş almaktadır. 15 yıl deneyimli bir öğretmen OECD ülkelerinde ortalama 39 bin Dolar kazanırken, ülkemizde yıllık maaşı net 10 bin 326 Dolar’dır.Eğitim-İş olarak yaptığımız araştırma öğretmenlerin ekonomik gelirlerinin yetersizliğinin eğitimin niteliğini düşürdüğünü ortaya çıkarmıştır. Eğitimin nitelik sorununun çözülebilmesi için öncelikli olarak öğretmenlerin insanca yaşayabileceği bir gelire sahip olmaları gerekmektedir.2014 Kasım ayından 2015 Kasım ayına kadar, dolar yüzde 29,14 oranında artmıştır. Doların artmasına bağlı olarak ülkemizdeki sosyal ve ekonomik yaşam aynı oranda zamlanmıştır. Öğretmenlerin son bir yıldaki reel kaybı yüzde30 dolaylarındadır.AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana öğretmenlerin alım gücü büyük oranda düşmüştür. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hükümet yetkilileri televizyonlara çıkıp, 2002 yılından bu yana öğretmenlere ne kadar zam yaptıkları hususunda nutuklar atacaklardır. Rakamlarla oynayıp öğretmenleri ve halkı kandırmanın zamanı geçmiştir. Tüm gerçekler Eğitim-İş’in yaptığı araştırma ile ortaya çıkmıştır.Öğretmenler, hükümetten beklentilerini ise şöyle sıraladı:Öğretmenlerin maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.Öğretmenlerin ek ders ücretleri en az 25 TL olmalıdır.Öğretmenlere yılda bir kez ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği, tüm eğitim çalışanlarına ödenmeli ve en az bir maaş tutarında olmalıdır.24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmelidir.İnternet hizmeti öğretmenlere ücretsiz olmalıdır.Öğretmenlere toplu taşıma araçları ücretsiz olmalıdır.Öğretmenlerin sınav görev ücretleri en az iki katına çıkarılmalıdır.Öğretmenlere temsil tazminatı ödenmelidir.Öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olmalıdır.Çocuk yardımları artırılmalıdır.”