Kdz. Ereğli’de yaşayan hayırsever işadamı 77 yaşındaki Ahmet Orhan Oğuz ile eczacı eşi 65 yaşındaki Nurdan Oğuz, daha önce eğitime kazandırdıkları 23 derslikli okulun ardından ilçeye 24 derslikli ikinci okulu yaptıracak.

3 katlı 24 derslikli ilkokulun protokolü, Vali Erol Ayyıldız ile hayırsever çift arasında dün imzalandı. Vali Erol Ayyıldız'ın makamındaki imza töreninde; Ereğli Kaymakam Vekili ve Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek de hazır bulundu. Ereğli ilçesindeki oturdukları Bağlık Mahallesi'ne 1987'de 5 ve 18 derslikli iki binadan oluşan ortaokul yaptıran hayırsever çift, şimdi aynı mahalleye yaptıracakları Ahmet Orhan-Nurdan Oğuz İlkokulu'nun ilk adımını attı.

Vali Erol Ayyıldız, Oğuz çiftinin, daha önce yaptırdıkları okulun her türlü ihtiyacını da karşıladıklarını belirterek teşekkür etti. Vali Ayyıldız, " Nurdan ablamız ve Orhan abimiz, bu işleri çok iyi bilen her şeyin eğitimden kaynakladığını bilen bunun bilincinde ve şuurunda olan insanlar. Ben bu kadirşinaslıklarından dolayı şahsım, vilayetim ve eğitim camiası olarak müteşekkirim ve şükranlarımı arz ediyorum. Onların bir özellikleri daha var; daha önce yapmış oldukları okulları yapmakla kalmıyorlar, her sene okulların bakımı için ilgilenmeye devam ediyorlar. Bu ayrı bir özellik, bunu da belirtmek istiyorum. Bu güzel insanları Allah varetsin. Tebrik ediyoruz, alkışlıyoruz" dedi.

Bir çocuk annesi Nurdan Oğuz ise, 1987'de eğitime gönül veren bir aile olarak eğitime katkı vermeye devam ettiklerini söyledi. Oğuz, "Çok mutluluk duyuyoruz. Allah herkese nasip etsin. Dünyada yapılacak en güzel şeyin eğitime katkı olduğuna ve eğitim olmadan hiçbir şeyin olmayacağına, o yüzden eğitimde her bir kuruşun çok değerli olduğuna inanıyorum" dedi.

Ahmet Orhan Oğuz da eğitime katkı vermeye devam ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Arsası hazır olan ve kısa süre içerisinde ihalesinin yapılmasının beklendiği Nurdan-Orhan Oğuz İlkokulu’nun bu yılsonuna kadar temelinin atılması bekleniyor.