Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, ilçede tekli eğitime geçişi yüzde 50 oranında tamamlandığını hatırlatarak, "Bu bölgenin çocukları iki yıl içerisinde tekli eğitime geçecek. Bu bir şekilde çözümü bulunacak ve geçecek. 2017-2018 hedefimiz var, binalaşma, fiziki şartların iyileştirilmesi ile bunu başaracağız" ifadelerine yer verdi.

 

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından ilçedeki eğitim sorunlarının tespitine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenlendi.

BU KEZ EĞİTİMCİLER KONUŞTU

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, BEÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Yüksel Ayaz, BEÜ Ereğli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.İlhan Karataş, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit, İsmail Aksoy, Bahattin Girgin, Öner Akyürek'in konuşmacı olarak katıldığı program Erdemir Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 

"SORUNLARI DİNLEYELİM İSTEDİK"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madeoğlu yaptığı konuşmasında ilçedeki okul ve okul aile birliği yöneticilerin taleplerini dinlemek için toplandıklarını söyledi. Madenoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Milli Eğitimimizin sorunlarının ne olduğunu, nasıl çözülmesi gerektiğini önerilerin ne olduğunu bunların nasıl yerine getirileceğini içimizde eğitim ile ilgilenen arkadaşlar olarak bilmeyen yoktur. Biz istedik ki bir de katılımcılardan duyalım. Devletin eğitim ile ilgili yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu olarak adlettiğimiz okul aile birlikleri ve diğer ilgililer yan yana gelsin sorunları bir kez daha dinleyelim dile getirelim, önerileri alalım. Bunları da zaman içerisinde uygulayalım. Sadece okullarımızın değil yüksek öğretimin de sorunlarını önerilerini masaya yatıralım istedik. Bu toplantı aile toplantısıdır. Milli Eğitim ile ilgilisi olanları davet ettik. Hedeflerimizden biri ikili eğitimi kaldırıp tekli eğitime geçmek"

 

"AMACIMIZ SORUNLARI ÇÖZMEK"

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İl'deki öğrenci ve öğretmen sayısından Ereğli'nin öğrenci ve öğretmen sayısının fazla olduğunu belirterek, "Bu kadar geniş çaplı bir eğitim camiası içerisinde sorunlar olacak. Bizler bu sorunları çözmek için buralardayız. Önemli olan hoş bir seda bırakmak ve hizmetleri ortaya çıkartmak" dedi.

 

"YÜZDE 50 ORANINDA TEKLİ EĞİTİME GEÇİLDİ"

İlçede tekli eğitime geçişte yüzde 50 oranında bir başarı yakalandığını da anlatan Korkmaz, "Geriye dönüp bakıldığında Ereğli'de tekli okulumuz yok iken bugün bu oran yüzde 50'lere indiği, tabi ki bu öğretmen arkadaşların, sendikaların, kamuoyunun destekleri ile sağlandı. Bu çalışmalar devam edecek. Bu bölgenin çocukları iki yıl içerisinde tekli eğitime geçecek. Bu bir şekilde çözümü bulunacak ve geçecek. 2017-2018 hedefimiz var, binalaşma, fiziki şartların iyileştirilmesi ile bunu başaracağız"

 

EREĞLİ TEOG VE YGS'DE BAŞARILI

Türk Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilcisi Tayfun Öztürk, TEOG ve YGS sınavlarında Ereğli'nin pek çok ilçe ve il'in önünde olduğu bir başarı ortaya koyduğunu belirterek, "Ereğli, Zonguldak'ın lokomotifidir. Bu başarının mimarı gelişmeye açık yenilikçi ve girişimci öğretmenler, risk alan okul yöneticileri ve okul ihtiyaçlarını karşılayan okul aile birlikleridir. Kuşkusuz başarılıyız" dedi.

Gülüç Beldesi ve Ereğli ilçe merkezindeki eğitim kurumlarının yaşadığı sıkıntıları anlatan Öztürk, tespit edilecek sorunların çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde yapılmasını önerdi.

 

ÖĞRENCİLER BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONLARINA YÖNELDİ

Ereğli İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yavuz Ağralı, okullardaki eksikliklerin bildirildiğini hatırlatarak, "Üst geçidin ışıklandırılmasını istiyoruz. Öğrenciler akşamları okula geliş gidişte sorun yaşıyorlar. Kabasakal deresinin ıslahı konusunda biz oraya taş duvar örecektik, Devlet Su İşleri'nin çalışmalarından ötürü yıkım kararı alındı, durduruldu. Öğrenciler düşme tehlikesi var, geçici süreliğine tedbir alınmasını istiyoruz. İmam Hatip Lisesinin çıkışında sıkıntımız var, yetkililere anlattık. Yerimiz var acilen bir kapalı spor salonu yapılmasını istiyoruz. Kermeslerin öğrenciler ile yapılması lazım, öğretmen ve öğrencilerin kaynaşması lazım, bir paraya değil de kaynaşmaya çevirmeliyiz. Spor salonları yapılıyor ama öğrenciler spora yöneltilmiyor. Öğrenciler bilgisayar ve telefonlara yönelmiş, sporu sevdirmeliyiz"

Okul Müdürleri ve Okul Aile Birlik Başkanları da eğitimde yaşanan eksikliklere ilişkin taleplerini anlattılar.

 

İKİLİ EĞİTİM ÇİLESİ

Vatandaş Zafer Sucu: "Zonguldak tekli eğitim sistemini yakaladı, kendi ilçemizde bölgemizde ise sınıflar 39-40 kişi ve ikili öğretim yapıyoruz, Alaplı'da 45 kişilik sınıflar var. Ereğli'de ve diğer taraflarda ikili öğretim son bulmalıdır. Yine ikili eğitim görülen sınıflarda havalandırma mutlaka yapılmalı, gerek gribal enfeksiyonlar gerekse diğer hastalıklar konusunda öğrencilerimiz mağduriyet ile karşı karşıya kalabiliyor"

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Toplantıya Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, eğitimciler ve okul aile birliklerinden yetkililer katıldı.