Kdz. Ereğli'de eğitim gönüllüsü iş adamı tarafından yaptırılan 16 derslik ve 2 ana sınıfı olmak üzere toplam 18 derslikli Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlkokul-Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı. Kdz. Ereğli bağlı Bölücek Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan 81 yaşındaki Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu, okuyamamanın acısını okul yaptırarak giderdiğini söyledi.


"HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM"

Denizli'nin Çivril ilçesinde doğduğunu ve 50 yıl önce Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldiğini anlatan hayırsever işadamı Kameroğlu, "Ben doğduğum yeri bırakıp doyduğum yer olarak tespit ettiğim Ereğli ilçesine geldim. Ereğli halkından çok büyük bir saygı ve sevgi gördüm. Doğduğum yere 10 tane okul yaptım, memnunum, hiç pişman değilim. Buna benzer 10 tane de okulun yapılmasına sebep oldum" dedi.


"HAKKINIZI HELAL EDİYOR MUSUNUZ?"

Uzun yıllar ticari hayatı bulunan Ereğli'ye vefa borcunu ödemek istediğini ifade eden kameroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ereğli'de işim ve evim vardı, buraya okul yapmaya geldim, başka birşey için gelmedim. Ereğlililer ile vedalaşmaya geldim. Ereğli halkı bana hakkınızı helal ediyor musunuz? Mali durumu iyi olanlar lütfen okul yapalım, okul yapalım yine okul yapalım. Ege nereye Karadeniz nereye? Arkadaş bu memleketimiz bizim memleketimiz. Müşterektir doğusu ile batısı ile bizim ülkemizdir. Biz kardeşiz, biz dövüşmeye gelmedik biz birbirimizi kucaklamaya geldik. İnşallah bundan sonra da aynı duygu hepimizde tecelli eder ve okulların açılması okulların devamlı açılması hapishanelerin bir yerde kapanmasına sebeptir. Bu beyanda şehit düşen kahraman askerlerimize şehit düşen çok değerli polis evlatlarımıza Allah rahmet eylesin diyerekten mekanları cennet olsun diye dua ederim"
 


BEN VERGİ MÜKELLE

"Ne var okul yapmakta, vergiden düşüyor da okul yaptırılıyor" söylemlerine de yanıt veren Kameroğlu, "Bu yaptığım hizmetlerden hiçbir suretle vergi düşmeden yaptım. Ben vergi mükellefi değilim. Sade bir Bağ-kur emeklisiyim ama imkanlarım oldukça ölesiye kadar kendimi şartlandırdım okul yapacağım, okul yapacağım yine okul yapacağım. Ülkemizin hiçbir zaman bu bütünlüğünü unutmadım, ülkemin devletimin aziz olması, devletimin kuvvetli olması benim ilk amaçlarımdan birisidir. Mali durumu iyi olanların gelin arkadaşlar birlik olalım dirlik olalım da bu eğitim sevdalılığına bu zincirin halkalarını çoğaltalım" sözleri ile konuştu.


VALİ'DEN TEŞEKKÜR

Zonguldak Valisi Ali Kaban da konuşmasında eğitime katkılarından ötürü hayırsever işadamına teşekkür plaketi ve Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından resmi çizilen portreyi verdi. Kameroğlu plaket takdiminde ise, "Kefenin cebi yok, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Sen ağa ben ağa kim sağar ineği demeyelim. Bu devlet bizim, bu hükümet bizim" ifadelerine yer verdi.


KATILIM YÜKSEKTİ

Kesilen kurdelenin ardından okul protokol tarafından gezildi. Törene Ereğli Kaymakam Vekili Altuğ Çağlar, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Denizli Çivril İlçe Belediye Başkanı Gürcan Güven'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


KALORİFER KAZANI PATLAMIŞTI

Toplam 78 öğrencinin okuduğu Kadir Nevişat Kameroğlu İlkokulunun yanında yer alan iki katlı lojmanın alt katındaki kalorifer kazanı 10 Nisan tarihinde henüz belirlenemeyen nedenle patlamış, lojman ve okulun bazı duvarları yıkılmıştı. Okulun yakınındaki 2 apartman inşaatı ve park halindeki 1 araç da patlamadan zarar görmüştü.


YAPTIRDIĞI HİZMETLER

Kadir Kameroğlu'nun yaptığı hizmetler: Çivril İlçe Merkezinde, Kadir Kameroğlu İlköğretim Okulu, Rasime Kameroğlu İlköğretim Okulu, Nevişet Kameroğlu İlkokulu, Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Rasime Kameroğlu Anaokulu, Ali Kameroğlu Anaokulu, Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi, Ali Kameroğlu Camisi, Nevişat Kameroğlu sağlık Merkezi, Rasime Ana Kameroğlu Camisi ve Külliyesi, Nevişat Kameroğlu Kız Kur'an Kurs Binası.


YAPILMASINA ÖNDERLİK ETTİĞİ KURUMLAR

Çivril Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi, Çivril Huzurevi, Çivril Devlet Hastanesi Ek Binası ve Diyaliz Üniteleri, Çivril-Irgıtlı İlköğretim Okulu, Çivrilliler Eğitim ve Kültür Dayanışma Vakfı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)