BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in düzenlediği toplantıya Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ileOdanın Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık ve odaların genel sekreterleri katıldı.

Rektör Özer toplantıda yaptığı konuşmada, Zonguldak ve ilçelerindeki ticaret ve sanayi odalarının şehrin önemli yapı taşlarındanbiri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Şehirlerin sahip olduğu değerlerin ekonomiye hayat verebilmesi için şehirdeki üretimin, sanayi ve ticarete dönüştürülmesi;bu dönüşümün şehrin sosyal ve kültürel yaşamına yansıtılabilmesi,bunun da doğru bir plan ve programla gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Bu noktada TSO’larımıza büyük görev düşüyor. Üniversite olarak biz de şehirler gibiyiz. Sahip olduğumuz değerleri ise öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, teknolojik alt yapımız ve ürettiğimiz bilgi oluşturuyor. Nitelikli öğrenciler ve akademisyenler yetiştirme çabasının yanında, teknolojik olanaklarımızla ürettiğimiz bilgiyi projelendirerek şehrin, bölgenin, ülkenin ve insanlığın gelişimine sunmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi Bülent Ecevit Üniversitesinin Zonguldak ve ilçelerinde toplam 11 kampüsü bulunuyor. Her bir kampüsümüz ve bu kampüslerde bulunan akademik birimimiz, bizim için aynı değer ve öneme sahip. Hiçbirini bir diğerinin önünde ya da arkasında görmeden, elimizdeki olanaklarla yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 YATIRIMLAR KONUŞULDU

 Özer ayrıca artan öğrenci ve öğretim üyesi sayılarına dikkat çekerek akademik birimlerdeki fiziki kapasitelere yönelik sürdürülen yatırımlardan söz etti. Özellikle öğrencilerin derslerde kazandığı bilgiyi uygulamaya dönüştürebilecekleri laboratuarlar için son yıllarda büyük yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Özer, Zonguldak’ın çok yönlü gelişimi için Üniversite tarafından sürdürülen projeleri de anlattı.

Konuşmasında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında,devam eden ve planlama aşamasındaki projelerden söz eden Rektör Özer; “Bülent Ecevit Üniversitesini bir bütün olarak güçlendirme hedefimizin bir kez daha altını çizmek isterim. Bugün Zonguldak, Devrek, Ereğli, Çaycuma, Alaplı, Gökçebey kampüslerimizdeki enstitü, fakülte, yüksekokul, konservatuar ve meslek yüksekokullarımız Zonguldak’ın eğitsel, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağladığı gibi ekonomik dinamikleri de güçlendiriyor. Öğrencilerimiz ve personelimiz burada yaşıyorlar. Tüm ihtiyaçlarını yaşadıkları bu şehrin olanakları ile karşılıyorlar. Dolayısıyla Zonguldak ve ilçelerinin sosyal, kültürel, ekonomik olanakları ne denli gelişirse;Üniversitemizin bir eğitim merkezi, Zonguldak’ın da yerleşim yeri olarak tercih edilme oranı artacaktır. Tüm bu noktalarda sürdürdüğümüz işbirliğinin güçlenerek artacağına inanıyorum” dedi.

TSO başkanları Rektör Özer’e daveti dolayısıyla teşekkür ederek Bülent Ecevit Üniversitesinin son yıllarda gösterdiği yükselişin Zonguldak’ın gelişimindeki katkılarını vurguladılar. Kampüslerin Zonguldak ve bölgesine yeni ve farklı bir vizyon kattığını belirten başkanlar, Zonguldak’ın ve Üniversitenin gelişimi için devam eden işbirliklerini daha güçlü bir koordinasyonla sürdüreceklerini ifade ettiler. Toplantı eğitim, sanayi, ekonomi ve sosyokültürel konularda fikir alışverişlerinin ardından sona erdi.

Başkanlar, Farabi Kampüsünden ayrılmadan önce yeni hizmete giren Sezai Karakoç Kültür Merkezini gezdiler ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.