Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) 2012-2013 öğretim yılı Eğitimde Toplam kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli ekibi kategorisinde 76 il arasında ilk 10'a girme başarısını elde eden Kdz. Ereğli Ormanlı İlk ve Ortaokulu Türkiye ikincisi oldu.

 

Türkiye genelinde Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli ekibi kategorisinde 76 il arasında ilk 10'a girme başarısını göstererek finale kalan Kdz. Ereğli Ormanlı İlk ve Ortaokulu 10 okul arasından 2. Seçilerek kalite beratı aldı.

2.lik ödülünü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan alan Kdz. Ereğli Ormanlı İlk ve Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya büyük bir mutluluk yaşadı.

Zonguldak il Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç’ında katıldığı törende Kdz. Ereğli Ormanlı İlk ve Ortaokulunun yanı sıra Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde 61 il arasında ilk 10'a girme başarısını elde eden Alaplı Kasımlı İlkokul ve Ortaokulu da Türkiye 2.incisi olarak Zonguldak’ın gururu oldular.

Zonguldak il Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “MEB 2012-2013 öğretim yılı Eğitimde Toplam kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli ekibi kategorisinde 76 il arasında ilk 10'a girme başarısını elde eden Kdz. Ereğli Ormanlı İlk ve Ortaokulu ve Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde 61 il arasında ilk 10'a girme başarısını elde eden Alaplı Kasımlı İlkokul ve Ortaokulu Türkiye 2.incisi olması bizleri gururlandırdı. Her iki okulumuzda kalite beratını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan aldı. Milli Eğitim Bakanımız emeği geçen herkese teşekkür etti. Bizi onure etti. Mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmek mümkün değil, belde ve köy okulunun bu başarıları örnek teşkil etmektedir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da Kdz. Ereğli Ormanlı İlk ve Ortaokulu’nun Türkiye ikincisi olmasının kendilerini onurlandırdığını belirterek okul yönetimine, ekibine, öğrencilerine ve tüm katkı sağlayan paydaşlara teşekkür etti.

 Kdz. Ereğli Ormanlı İlk ve Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya da “ Türkiye genelinde 3 bin 645 okul arasında Türkiye 2. İncisi olmak gurur ve onur verici bir olay, Bir belde okulu olarak ülke genelindeki okullar arasında finale kalarak ilk 10’a okul arasında Türkiye ikincisi olmak ve kalite beratımızı bakanımızın elinden almak tarifi mümkün olmayan bir mutluluk bu başarıda herkesin bir emeği var. Bize destek olan herkes ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde çıtayı yükseltmeye devam edeceğiz. Ben ekibime, öğretmenlerime, öğrencilerime,  bu vesile ile bu başarıda emek sahibi söz sahibi olan tüm paydaşlarımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.