Ödüllerin birinciye (5.000TL), ikinciye (3.000TL) ve üçüncüye (2.000TL) olarak açıklandığı yarışmanın amacıya ilgili şu açıklama yapıldı.

Şiddetin Şakası Yok! Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın temasını seçerken amacımız şiddetin hayatlarımızda yol açtığı yıkımın farkına varmak ve barışçıl bir yaşam, barışçıl bir dünya için kendi etki alanımızda neler yapabileceğimizi düşünmeye çalışmaktı. Şiddetin varlığını yadsımadan ama şiddeti tercih etmeden de sorunların çözülebileceğini göstermek gerekiyordu. 

AMAÇ

Gençlerimizin hukukun üstünlüğünü benimsemiş, çevreye ve insanlığa duyarlı, uyuşmazlıkların çözümünde barışçıl yolları yeğleyen, yurttaş olma bilincine sahip bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetler yürüten Umut Vakfı, şiddet ve bireysel silahlanma konularını da bu çerçevede ele almaktadır. 

Bu nedenle Şiddetin Şakası Yok! Sıfır Şiddet: Yaşama Hak Tanıyın teması çerçevesinde gençleri düşünmeye, kendi hayatlarından başlayarak çevrelerinde değişimi başlatmalarına öykü aracılığıyla bir yol açmak istedik.

YARIŞMAYA KİMLER KATILABİLİR

Yukarıda belirtilen tema ile ilgili olmak üzere; 2012-2013 öğretim yılı orta öğretim 9.,10.11. ve 12. sınıf öğrencileri katılabilir.

SEÇİCİLER KURULU (Soyadına göre alfabetik sırayla): 

Dr. Ayhan Akcan – Psikiyatrist, Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

Süleyman Bulut – Yazar

Nazire Dedeman Çağatay – Umut Vakfı Kurucu Başkanı

Fatih Erdoğan – Yazar

Nail Güreli – Umut Vakfı Onursal Mütevellisi

Av. Fikret İlkiz – Umut Vakfı Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi

Celal Üster – Cumhuriyet Gazetesi Kültür Servis Şefi 

Yarışmaya katılacak olan öğrencilerin Umut Vakfı'nın internet sitesinden ayrıntılı bilgi alabilecekleri açıklandı.